PRIJEM ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

1781 0

NOVA GRADIŠKA, 15. srpnja 2016. – Zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić danas je na prigodnoj svečanosti uručila novčane potpore učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspjehe na državnim natjecanjima

i osvojeno jedno od prva tri mjesta. Na prijemu su bili ravnatelji, profesori i mentori učenika. Novčanu potporu i pohvale zaslužili su:

 

Amalija Tkalčec, Mia Arić, Sara i Ana Čepić, učenice OŠ „Mato Lovrak“ za osvojeno 2. mjesto na državnom natjecanju iz vjeronauka.

Borna Franić iz iste škole osvojio je 2. mjesto na međunarodnom natjecanju puhača održanom u Varaždinu.

Boris Lasković, Matej Plavac, Anamarija Pavlina i Ines Živković iz Gimnazije Nova Gradiška su kao ekipa osvojili 2. mjesto na državnom eko kvizu „Lijepa Naša“.

Karlo Szabo, također iz Gimnazije Nova Gradiška osvojio je 3. mjesto na državnom natjecanju iz informatike i 1. mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

 

-Želim čestitati ovoj našoj mladosti i učenicima na izvanrednim rezultatima koje su postigli na državnim natjecanjima. To je nešto fantastično, prvenstveno za školu, ali i za naš grad čije ime pronose diljem lijepe naše – kazala je zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i dodala da se radi o rezultatima na kojima im mogu mnogi pozavidjet. Zahvalila se profesorima i mentorima koji su, kako je kazala, uložili trud i žrtvovali svoje dragocjeno vrijeme da zajedničkim snagama ostvare zavidne rezultate. Poželjela im je dobar odmor za vrijeme školskih praznika, da napune baterije i pripreme se za početak nove školske godine. -Srdačno vas pozdravljam ispred Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Nove Gradiške. Unazad nekoliko godina organiziramo tradicionalan prijem naših učenika koji su ostvarili jedno od tri mjesta na nekom od državnih natjecanja. Ovo je simboličan način da vas skromnim financijskim sredstvima nagradimo za postignut rezultat i da vam na tome čestitamo. Simbolična nagrada vam je mali poticaj da tako nastavite i slijedeće školske godine – kazala je Mihaela Đeraj, pročelnica Odsjeka za društvene djelatnosti.

Related Post