PRIJEVARA: Kupovao kriptovalute i ostao bez nekoliko tisuća kuna 

237 0

Foto Jakša Samardžić, Ilustracija

SLAVONSKI BROD, 16.  svibnja 2022. – U petak (13. svibnja), brodskoj policiji prijavljeno je kazneno djelo računalne prijevare, kojim je oštećen 77-godišnjak. Policiji je prijavio da je 28. ožujka, putem društvene mreže, unio podatke o svom kontakt telefonu na oglas o kupovini kriptovaluta. Nakon upisanog, nastavio je komunikaciju s nepoznatom osobom putem telefona i elektroničke pošte, a kojoj je dostavio podatke s bankovne kartice. 

Nakon dostave podataka, oštećeni je primijetio da mu je s računa isplaćen novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela i dostavljanja kaznene prijave.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Related Post

LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE

Autor - 03/12/2010 0
SLAVONSKI BROD, 3. prosinac, 2010. – Održana je konstituirajućia sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Temeljem Operativnog programa – Razvoj…