PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA IZGRADNJJI VODOVODA U ZAPADNOM DIJELU ŽUPANIJE

704 0

NOVA GRADIŠKA, 26. travanj 2015. – Obilježavanje Dana Općine Staro Petrovo Selo bilo je u subotu su prigoda za početak radova na izgradnji opskrbnog cjevovoda Štivica-Komarnica-Magić Mala-Batrina koje izvodi „Komunalac“ iz Davora.

Osim što su veoma značajni za stanovnike navedenih sela jer će ove godine napokon riješiti problem vode za piće, vrijedno ih je spomenuti jer se radi o završetku j projekta posavskog dijela vodovoda u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije.

-Postavljaju se opskrbni cjevovodi s kojih će biti omogućeno izvođenje kućnih priključaka Velik je to događaj i za Štivicu kroz koju je prošao magistralni cjevovod s pitkom vodom koju nisu mogli koristiti, osim crpiti na hidrantima za potrebe vatrogasaca. Sada će se omogućiti da se na vodovod priključe i kućanstva čime se taj projekt privodi kraju. Projektom je predviđena izgradnja 15,5 kilometara opskrbnog cjevovoda za navedena naselja. Radovi se planiraju završiti ove godine jer se ne radi o zahtjevnom poslu budući da nema nekih većih objekata – kazao je Matej Severović, direktor Vodovoda Davor-Nova Gradiška.

 

Vrijednost investicije sa PDV-om je ukupno oko 4 milijun kuna. Privođenjem kraju radova na izgradnji vodovoda u ovom dijelu županije zadovoljan je i Zamjenik župana Davor Vlaović.

-Privedeni su kraju radovi na izgradnji vodovoda od Batrine do Okučna i Stare Gradiške, koji će osigurati pitku vodu za oko 60.000 stanovnika. Radi se o projektu koji se realizira s Hrvatskim vodama i financira kreditom Svjetske banke. Investicija je vrijedna preko 120 milijuna kuna i na koncu će s dodatnim radovima biti veća od 150 milijuna kuna. Važno je istaknuti da će stanovništvu biti osigurane dovoljne količine kvalitetne vode – kazao je Davor Vlaović.

 

Related Post

GRADSKE NOVINE

Autor - 04/12/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2012. – Antun Brađašević novi je direktor Gradskog radija d.o.o.. Vijest nije nova, ali ni toliko…

DAN DRŽAVNOSTI

Autor - 24/06/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2010. – U povodu Dana državnosti vijence su položila i svijeće zapalila kod spomenika poginulim braniteljima izaslanstva…