PRIZNANJE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

773 0

NOVA GRADIŠKA – Godišnja nagrada Brodsko-posavske županije KOVANICA OD ZLATA dodijeljena je 2016. godine Nikoli Jugoviću iz Cernika za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate u razvoju i promicanju lokalne

samouprave, posebno na području Općine Cernik.

 

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine upriličenoj u povodu Dana brodsko-posavske županije održanoj 15. travnja priznanje mu je uručio predsjednik Skupštine Pero Ćosić.

 

Nikola Jugović se može pohvaliti da je do sada jedini načelnik u Općini Cernik. Pri put za načelnika je izabran 1993. godine, kada su održani prvi izbori za članove Općinskog vijeća. Tada je načelnika biralo Općinsko vijeće. Nikola Jugović postaje i prvi neposredno birani načelnik u Općini Cernik. Zajedno sa Vitomirom Žakićem, kandidatom za zamjenika načelnika uvjerljivo su 2009. godine, kao kandidati HDZ-a, u prvom krugu slavili izbornu pobjedu.

 

Nikola Jugović i danas je općinski načelnik u Cerniku i načelnik će u zasluženu mirovinu. Iza njega će ostati realiziranu brojni projekti u oblastima komunalne i društvene infrastrukture izgrađeni u Cerniku i naseljima cerničke općine, te drugi uspjesi i postignuća.

Related Post

CERNIK

Autor - 23/07/2013 0
U romantičnom okruženju cerničkog dvorca, na livadi se 20. srpnja okupilo oko 500 djece, mladih, ali i onih starijih u…