PROPUSNICE: Bez propusnice ne možete ići iz Nove Gradiške u Rešetari i obrnuto, iz Vrbja u Davor…

7612 0

Autor Franjo Samardžić

Bez propusnice se možete kretati samo unutar grada i svoje općine

NOVA GRADIŠKA, 28. ožujka 2020. – Dosta je ljudi tražilo objašnjenja vezano za Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka. Stožer Civilne zaštite  Brodsko-posavske županije je stoga pojasnio odluku i izdao zaključke i upute.

Pojašnjeno je da  je  kretanje  dozvoljeno unutar gradova  i općina. Za ostalo treba propusnica.  Propusnica, dakle, ne treba  za kretanje unutar grada i između sela na području pojedine općine. Tako, naprimjer, ne možete bez propusnice ići iz Nove Gradiške u Rešetare i obrnuto, iz Cernika u Novu Gradišku ili iz Starog Petrovog Sela u Novu Kapelu.

Stožer Civilne zaštite  Brodsko-posavske županije izdao je naputak  jedinicama lokalne samouprave  za izdavanje propusnica za kretanje izvan mjesta prebivališta.

Na  sjednici Stožera CZ Brodsko-posavske županije doneseni su zaključci u svezi režima izdavanja propusnica u dijelu koji se odnosi na nadležnost lokalnih stožera CZ (gradovi i općine), a sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Navedeni su zaključci odnosno upute usuglašene s PU brodsko-posavskom, a radi ujednačenog postupanja na terenu, kako u dijelu izdavanja propusnica (JLS), tako i u dijelu kontrole istih na terenu (policijski službenici). Zaključci i upute su slijedeći:

  • Poljoprivrednicima (OPG-i) propusnice će izdavati Ministarstvo poljoprivrede na način dogovoren sa Stožerom CZ RH. Propusnice će po ovoj osnovi izdavati službenici Ministarstva poljoprivrede za namjene i na način utvrđen u članku koji možete pronaći na web stranici Ministarstva poljoprivrede. Dakle, za ove svrhe lokalni stožeri NE IZDAJU propusnice, ali zainteresirane možete upućivati informacijom kome se mogu obratiti.
  • Za kretanje unutar područja jedne općine NIJE POTREBNA propusnica. Građani se mogu slobodno kretati između više naselja unutar iste općine bez propusnice.
  • Lokalni stožeri imaju ovlaštenje izdati jednokratnu/jednodnevnu propusnicu za obavljanje tehničkog pregleda automobila izvan mjesta prebivališta, ali samo u slučaju ukoliko u mjestu prebivališta ne postoji mogućnost obavljanja tehničkog pregleda.

 

Dodajmo da policija nadzire provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

 

 

 

 

Related Post

GRADSKA KUGLAČKA LIGA 2017

Autor - 29/04/2017 0
Odigrano je drugo kolo Gradske kuglačke lige 2017 , u svim utkmicama su postignuti očekivani rezultati, jedino je utakmica između…