PROSLAVILI ZAVRŠETAK IZGRADNJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE U ADŽAMOVCIMA

1055 0

ADŽAMOVCI – Općinski načelnik Zlatko Aga okupio je sinoć u Hrvatskom domu „ N. Š. Zrinski“ članove Općinskog vijeća Općine Rešetari, članove mjesnih odbora iz naselja iz kojih učenici idu u OŠ „Vladimir Nazor“ i mještane Adžamovaca

na proslavi završetka izgradnje školsko-sportske dvorane u Adžamovcima.

Prije okupljanja održana je sjednice Općinskog vijeća na kojoj je zaključeno da je investicija završena i donijeta odluka da se ne ide u daljnje postupke dokazivanja vlasništva i tko je bio investitor. O završetku investicije Općina Rešetari će izvijestiti župana Danijela Marušića i Županiju kao osnivača Osnovne škole i predati ključeve dvorane. Ovim činom trebali bi prestati svi prijepori koji su bili između Općine Rešetari i Osnovne škole i Brodsko-posavske županije.

Ravnateljica škole Marija Petričević otvorila je dvoranu pa se ona mogla razgledati.

– Kada završite jedan ovako značajan projekt za Općinu Rešetare i Adžamovce kakav je izgradnja školsko sportska dvorana onda nam to daje za pravo da se okupimo i to obilježimo. Projekt je trajao 8 godina jer je Općinsko vijeće prije osam godina donijelo odluku o izgradnji školske sportske dvorane kroz program Europske banke. Nakon osam godina Općinsko vijeće je donijelo odluku o zatvaranju investicije. Moram naglasiti da je projekt završen 4. svibnja ove godine, a da je u zadnjih 5 mjeseci vođena polemika između Škole, njenog osnivača i Općine Rešetari i dovela do negativnih konotacija. Općina, i sve institucije koje ozbiljno rade na temelju zakona i ugovornih obveza, provela je svoje aktivnosti u zakonskim rokovima. Večeras smo na Općinskom vijeću imali problem da li ići u daljnju pravnu bitku za dokazivanje nečega što smo dokazali, gradnjom objekta dvorane u Adžamovcima. Odlukom Općinskog vijeća kojom je predsjedao predsjednik Hrvoje Moćan, zauzeli smo stav da je za nas investicija završena unatoč nekim sitnim detaljima i manjim propustima, koji će se otkloniti idući tjedan. Primopredajom sa izvođačem radova utvrdili smo takva 24 manja propusta koja tehnički pregled nije utvrdio.

Idući ćemo tjedan pozvati župana brodsko-posavskog da preuzme svu dokumentaciju o izgradnji i završetku dvorane i uručiti mu ključeve koji su kod nas, svi osim ključa ulaznih vrata. Županiju ćemo obavijestiti da je u Adžamovcima gotova investicija. Mi ćemo u svoje poslovne knjige, temeljem ugovora s Europskom investicijskom bankom, evidentirati dvoranu. Moram naglasiti da je stavovima o završetku ove investicije Općinsko vijeće donijelo odluku o nepokretanju daljnjih poslova u dokazivanju vlasništva i tko je bio investitor.

Pozvali smo sve članove Mjesnih odbora, sve udruge i sve ljude vrlo bitne u našem prostoru da večerašnjim druženjem zaključimo ovu investiciju. Nema više ni jednog razloga da djeca ne koriste dvoranu. Općina ju je izgradila i mi smo ponosni na to. Nadam se da će naši građani to znati cijeniti.

Dvorana nije u središtu općine, ali je ova škola jednako bitna kao i ona u općinskom centru. Nadamo se da će doći bolja vremena i za školu u Rešetarima i da će Rešetari imati isto ovako lijepu dvoranu – kazao je načelnik Zlatko Aga..

-Sve je stavljeno na svoje mjesto i osmogodišnji projekt izgradnje dvorane u Adžamovcima je priveden kraju. Odlukama Vijeća smo objekt unijeli u poslovne knjige Općine Rešetari, a isto tako odlukom ćemo dvoranu predati osnivaču škole Brodsko-posavskoj županiji. Sa županom Danijelom Marušićem ćemo obaviti svečanu primopredaju i predati ključeve. Cilj i svrha gradnje dvorane je postignut, a to je da ju koriste djeca. Moram izraziti zadovoljstvo i ponos što sam sudjelovao u realizacije tog projekta i što smo ga doveli do kraja – kazao je Hrvoje Moćan, predsjednik Općinskog vijeća

 

Zadovoljstvo nije krio ni Željko Domazetović, predsjednik Mjesnog odbora Adžamovci. -Izuzetno mi je drago da je ova naša dvorana kao velika investicija završena i da će služiti svrsi za koju je namijenjena, našoj djeci i našoj budućnosti i biti dostupna na korištenje svim mještanima Adžamovaca i šire okolice. U svoje ime i u ime svih mještana zahvaljujem se načelniku Općine i svima drugima koji su pomogli da se taj projekt realizira – kazao je Željko Domazetović.

Zadovoljstvo zbog završetka dvorane i njenog budućeg doprinosa za rad škole i život u Adžamovcima i okolnim mjestima nisu krili Stanislav Kekez, umirovljeni ravnatelj škole, koji je pokrenuo inicijativu za njenu izgradnju i saborski zastupnik Davor Vlaović.

Related Post

VOĆIN

Autor - 24/08/2014 0
U četvrtak, 21. kolovoza, na blagdan Gospe Voćinske, nekoliko desetaka tisuća vjernika iz požeškog, posavskog i zapadno-slavonskog dijela Požeške biskupije…