PROSLAVLJEN DAN OPĆINE REŠETARI

3306 0

REŠETARI – Brojnim događanjima danas je obilježen Dan općine Rešetari. Središnji događaji bili su otkrivanje spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su zaslužnima za razvoj općine i doprinos koji su dali u ukupnom unapređenju života stanovništva dodijeljena općinska priznanja.

Nakon što su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima s područja općine Rešetari i molitve koju je vodio velečasni Josip Bogović, ispred općinske zgrade bistu prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu otkrili su hrvatski vojnici u nazočnosti Stjepana Tuđmana, sina pokojnog predsjednika.

Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prilika da načelnik Zlatko Aga govori o postignućima u proteklih godinu dana kojima je nastavljen kontinuitet izgradnje komunalne i društvene infrastrukture u svim naseljima u općini. Načelnik Zlatko Aga i Općinsko imao se čime pohvaliti. Područje općine Rešetari prošle su godine obilježili su radni strojevi što je rezultat investicija i projekata vrijednih čak 30 milijuna kuna.

Završetak izgradnje sportsko-školske dvorane u Adžamovcima vrijedna 8,5 milijuna kuna, sanacija zatvorene deponije smeća vrijedna 21 milijun kuna i izgradnja sustava vododovodnje i vodoopskrbe kao dio zajedničkog projekta s Gradom Nova Gradiška i Općinom Cernik vrijedna 143 milijuna kuna, od kojih se na Općinu Rešetari odnosi preko 35 milijuna kuna, tri su projekta koja su obilježila proteklu godinu.

-Izgradnjom sustava vodoodvodnje i vodoopskrbe sa priključcima i biološkim pročišćivačima, dva najveća projekta u povijesti naše općine, bit ćemo općina, jedna od rijetkih, ako ne i jedina u Slavoniji koja ima u potpunosti izgrađenu infrastrukturu u svih 7 naselja u općini. Visoko smo podigli ljestvicu standarda života, nadasve standarda u prikupljanju i zbrinjavanju otpada što nas čini ekološki čistom općinom, poželjnom za život – kazao je načelnik Zlatko Aga.

Istaknuo je dobru suradnju s Općinskim vijećem, te zahvaliti svima koji su doprinijeli da se brojni projekti realiziraju i najavio nove projekte u ovoj godini od koji je najznačajniji izgradnja dječjeg vrtića.

O radu Općinskog vijeća govorio je njegov predsjednik Marijan Moćan, istaknuo je konstruktivan i odgovoran rad svih vijećnika koji su, kako je kako je kazao, unatoč različitim političkim opcijama najznačajnije odluke donosili jednoglasno. Izrazio je zadovoljstvo što je u proteklom periodu bio dio tima koji je unaprijedio život stanovništva u općini, te zahvalio na suradnji vijećnicima i načelniku.

Općinu Ršeteari kao partnera, na kojeg se mogu ugledati druge jedinice lokalne samouprave, istaknuo je Dario Matanović, pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a isto je ponovila i Suada Mustajbegović iz Fonda za zaštitu okoliša. Izvršna i predstavnička vlast u općini Rešetari pohvale je dobila od saborskog zastupnika Davora Vlaovića i župana Danijela Marušića, koji je naglasio dobru suradnju između Općine Rešetari i Brodsko-posavske županije.

Svečana sjednica bila je prilika da se dodijele i općinska priznanja za 2017. godinu. U glazbenom dijelu svečane sjednice nastupili su Pjevačka skupina „Lira“ i TS „Zlatni 5“.

Related Post