OTKRIVENA SPOMEN BISTA DR. FRANJI TUĐMANU

1559 0

REŠETARI – Dr. Franjo Tuđnan, prvi hrvatski predsjednik, dobio je danas još jedno spomen obilježje.

Bistu prvog hrvatskog predsjednika danas su u povodu Dana općine Rešetari, a u nazočnosti brojnih uzvanika, među kojima je bio i Stjepan Tuđman, sin pokojnog predsjednika, otkrila dva hrvatska vojnika. Uručena mu je i hrvatska zastava s kojom je bila prekrivena bista.

Stanovnici Općine Rešetari na taj su se način zahvalili dr. Franji Tuđmanu za doprinos koji je dao u stvaranju države Hrvatske i Domovinskom ratu kao vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH u oslobađanju njenih okupiranih teritorija.

Vrlo emotivno o vizijama prvog hrvatskog predsjednika o stvaranju samostalne hrvatske države i njegovom nemjerljivom doprinosu kao vođi koji je hrvatski narod i hrvatske branitelje poveo u oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske govorili su načelnik Zlatko Aga i župan Danijel Marušić.

U ime obitelji Tuđman zahvalio se Stjepan Tuđman kazavši kako je sve vidljivije da se u mnogim dijelovima Hrvatske sve više cijeni djelo njegovog oca.

-Narod ga nije zaboravio i što vrijem više odmiče sve ga više cijeni. Hvala vam što ste odabrali kipara, mog prijatelja Krunu Bošnjaka, da upriliči ovu spomen bistu. Znam, poznajući njegova ostvarenja od ranije, a vezana uz mog oca, da on to najbolje radi. Zahvaljujem vam što ste odlučili postaviti bistu mog oca – kazao je Stjepan Tuđman.

Related Post