Prošloga vikenda požari u Rešetarima, Novoj Gradiški, D. Andrijevcima i na autocesti

1568 0

Vatrogasac udahnuo veću količinu dima i zadržan u novogradiškoj bolnicu na  daljnjem liječenju

SLAVONSKI BROD -U petak (16. kolovoza), u 21 sat, u Rešetarima, došlo je do požara obiteljske kuće (vlasništvo 75-godišnjaka). Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari koji su ugasili požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo uslijed otvorenog plamena.

U subotu (17.kolovoza), u 0.45 sati, u Novoj Gradiški, došlo je do požara na dizelskom agregatu, a koji se nalazio na teretnom automobilu (vlasništvo 60-godišnjaka).
U neposrednoj blizini prilikom izbijanja požara nalazio se 39-godišnjak (pripadnik Dobrovoljno vatrogasnog društva) koji je uporabom aparata za gašenje pokušao lokalizirati požar uslijed čega je udahnuo veću količinu dima, te je prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška na ukazivanje liječničke pomoći gdje je preventivno zadržan na daljnjem liječenju. Na mjesto događaja su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška koji su ugasili požar. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama agregata.

U nedjelju (18.kolovoza), u 4.25 sati, u Donjim Andrijevcima, došlo je do požara na traktoru (vlasništvo 42-godišnjaka) koji je u potpunosti izgorio te je uslijed požara došlo i do oštećenja drugog traktora koji je bio parkiran neposredno uz izgorjeli traktor. Na mjesto događaja su izašli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Andrijevci koji su ugasili požar. Policija je u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdila da je do požara došlo zbog kvara na električnim instalacijama u predjelu kontrolne table traktora.

Također u nedjelju (19. kolovoza), oko 10.30 sati, kod Starog Petrovog Sela, na odmorištu, na autocesti A3 (sjever), došlo je do požara na osobnom automobilu njemačkih registracijskih oznaka (vlasništvo 48-godišnjaka). Požar su ugasili putnici s nekoliko aparata za gašenje koji su se u trenutku požara našli u blizini mjesta događaja. Policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara očevidom utvrdili da je do požara na vozilu došlo uslijed prijenosa topline sa cijevi ispušnog sustava na zaštitnu plastiku osobnog automobila. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici o navedenim požarima dostavljaju izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post