Prostorni plan BPŽ

1736 0

Požežani žele brzom cestom kroz Babju i Požešku goru, preko Tisovca i Godinjaka, do autoceste doći za desetak minuta

SLAVONSKI BROD, 13. siječanj 2012. – Jučer je u Slavonskom Brodu održano javno izlaganje Izmjena i dopuna prostornog plana Brodsko-.posavske županije. Javna rasprava traje od 27. prosinca 2011. do 15. siječnja 2012. godine.

Do tada se može obaviti javni uvid, staviti primjedbe i predložiti njegove izmjene.

 

Nakon razmatranja svih prijedloga i pritužbi uslijedit će izrada izvješća o javnoj raspravi s nacrtom konačnog prijedloga. Potom će mišljenja i suglasnosti dati nadležnih tijela, izraditi će se konačan prijedlog i ishoditi suglasnosti nadležnog ministarstva. Nositelj izrade izmjena i dopuna prostornog plana je Upravni odjel za graditeljstvo iz osječkog Zavoda.

Za novogradiški kraj, posebno općinu Staro Petrovo Selo najzanimljiviji dio novog županijskog prostornog plana je brza cesta koja će Požegu povezati s auto-cestom. Ova prometnica u županijski prostorni plan uvrštena je na zahtjev Požeško-slavonske županije.

U Požegi se već naveliko radi na izradi projektne dokumentacije iz izradi studije utjecaja na okoliš. Požežani žele brzom cestom kroz Babju i Požešku goru, preko Tisovca i Godinjaka, do autoceste doći za desetak minuta. Kako doznajemo koridor ceste ići će od Alaginaca do Brestovca, a onda će se između Brestovca i Zakorenja skretati lijevo prema Babjoj gori kroz koju će ići tunel u dužini od 1,1 kilometar uz 2,5 posto uspona. Cesta će na autoput izlaziti kod Godinjaka, odnosno na 11. kilometru između Nove Gradiške i Lužana. Bit će u dužini od 17 kilometara što je dvostruko kraći put od sadašnjeg. S njom će se za 10 do 13 minuta, odnosno za skoro četiri puta brže nego do sada stizati do autoputa. Cijeli projekt gradnje stajao između 450 i 500 milijuna kuna.

 

KLIKNITE NA SLIKU

Related Post

Autor - 04/08/2019 0
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza…