“NAŠ ZAVIČAJNI GOVOR”

785 0

REŠETARI, 18. rujna 2015. – Bilo je danas zanimljivo, radosno i radno u OŠ „Ante Strarčević“. U goste rešetaračkim osnovcima sinoć je došlo osam učenika i četiri voditelja iz osnovne škole u rumunjskom gradu Lupac.

Rezultat je to projekta „Naš zavičajni govor“ koji provodi OŠ „Ante Starčević“ s OŠ iz Rumunjske i suradnje na obrazovanju pripadnika hrvatske manjine u inozemstvu. Projekt se realizira uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a njegova tema „Naš zavičajni govor“ je osnovna poveznica i motivacija za suradnju i učenje. Učenici su kroz različite projektne aktivnosti razvijaju literarne sposobnosti, čitateljski interes i kulturu. Danas prije podne imali su aktivnosti po radionicama.

 

Za učenike iz Rumunjske i njihove voditelje, te ravnatelja OŠ „Ante Starčević“ Tihomira Batala koji je bio u njihovoj pratnji, danas je prijem organizirao općinski načelnik Zlatko Aga. Govorio je o prijateljskim odnosima koje Općina Rešetari i njene udruge i društva imaju s općinom Lupac i njihovim društvima. Učenici iz Rumunjske upoznali su ga sa životom u mjestima iz kojih dolaze te svojim svakodnevnim obvezama. U ime učenika i profesora Marije Dragija i Marie Vlasić, te suradnika Mariana Padinjanca na gostoprimstvu se zahvalio prof. Petar Hacegan.

 

Danas poslije podne za učenike je pod nazivom „Čari užeg zavičaja“organiziran posjet Eko-etno selu Stara Gradiška, Cerniku i Novoj Gradiški.

Related Post

Konj kao dio povjesti

Autor - 13/10/2011 0
ADŽAMOVCI, 12. listopada 2011. – Zvonko Domazetović iz Adžamovaca jedan je od sve brojnijih zaljubljenika u konje na novogradiškom području. Može…