Quadrillom i druženjem novogradiški maturanti se oprostili od srednje škole

1081 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2020. – Budući da je koronacirus stavljen pod nadzor popustile su epidemiološke mjere pa su se maturanti novogradiških srednjih škola mogli oprostiti sa svojim školama i profesorima, kao i međusobno, i krenuti na daljnje obrazovanje ili u potragu za poslom.
Maturanti Gimnazije, Industrijsko obrtniče i Elektrotehničke i ekonomske škole, njih ukupno 273, na središnjem gradskom trgu plešući Quadrillu, a potom druženjem na ljetnoj pozornici oprostili su se sa srednjoškolskim obrazovanjem
Pridružili su im se gradonačelnik Vinko Grgić, ravnateljica Gimnazije Ljiljana Ptačnik, a u ime Elektrotehničke i ekonomske škole pedagoginja Mira Linjaković. Bio je tu i prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole,koji se ove godine također oprašta sa školom i odlazi u mirovinu. Završetak srednjeg obrazovanja slavili su roditelje i rodbina maturanata za koje je to također bio velik događaj. Sve ih je pozdravio gradonačelnik Vinko Grgić, poželio im uspjeh i daljnjem obrazovanju i životu i naglasio značaj obrazovanja koje ono ima u životu svakog pojedinca, ali i cijele zajednice.
Prepun središnji gradski trg bio je još jednom mjesto popularne norijade, koja se u Novoj Gradiški održala po trinaesti put, a ljetna pozornica mjesto posljednjeg druženja još jedne generacije novogradiških srednjoškolaca.

Related Post