Radionice projekta Coca-Colina podrške mladima prvi put posjetile Slavonski Brod

1390 0

Cilj radionica je osnaživanje nezaposlenih mladih vještinama i znanjima koja povećavaju konkurentnost na tržištu rada

Slavonski Brod, 12. listopada2018. – Trodnevne radionice obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima, koje omogućuju nezaposlenim mladima stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti, prvi put su od 10. do 12. listopada održane u Svečanim dvoranama Kristal u Slavonskome Brodu.

Sudjelovanje u radionicama projekta Coca-Coline podrške mladima u prošlogodišnjemu je ciklusu pomoglo čak 30% mladih u pronalasku zaposlenja.Nakon završetka radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, a životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta.

Iskustva koja su mladi podijelili na radionicama potvrđuju kako je tržište rada iznimno konkurentno, a poslodavci traže praktična i primjenjiva znanja.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači: Vesna Kezdorf, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

U prošloj godini programom je osnaženo 250 mladih u četirima hrvatskim gradovima, a u ovogodišnjemu ciklusu priliku za sudjelovanje u radionicama koje će ih pripremiti za tržište rada imat će gotovo 1000 nezaposlenih mladih diljem Hrvatske. Nakon pozitivnih reakcija polaznika u Slavonskome Brodu radionice programa Coca-Colina podrška mladima održat će se u Bjelovaru, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta (https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/).

Related Post