Radosno i veselo novogradiški mališani dočekali Novu godinu

1380 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 29.  prosinca 2021.  – Kao večeras, u Čarobnoj šumi u Novoj Gradiški nije se nikada do sada na 0vako zabavan, a ponajprije radostan i veseo način uz vatromet ispraćala Stara i dočekala Nova godina.  Pobrinuli su se zato Gradska knjižnica Nova Gradiška  i najmlađi Novogradiščani  koji su se od  godine na isteku oprostiti veselo i radosno, a isto tako i dočekali novu 2022. godinu.

Kako to vole reći  knjižničari Gradske knjižnice,  na čelu  s v.d ravnateljicom Ernestinom Straga – Šašić , bio je to bajkovit  ispraćaj stare i  doček Nove godine. Po prvi put organiziran je u gradskom parku uz suradnju i potporu  Rođendaonice, a središnja događanja bila su na prostoru oko fontane gdje zajedno s djecom ispratio staru i dočekao novu godinu Djed Božićnjak  koji se prije toga, uz  pomoć pripadnika Gorske službe spašavanja, na konopcima spustio sa nebodera među djecu. Dakako, nije došao bez poklona.

Radosti i  veselju doprinijeli su Ansambl flaute, Glazbenog odjela  OŠ „Mato Lovrak“ i prof. Daliborka Krešić, mame i tate, bake i djedovi. Doprinos je dao i pokrovitelj  Grad Nova Gradiška koji je i ovom prilikom  potvrdio da s razlogom nosi prestižno priznanje Grad prijatelj djece. 

Related Post