RAZLOG ZA ZADOVOLJSTVO

1481 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pohvalio je rezultate poslovanja novogradiške podružnice koji su omogućili da se obnovi zgrada izgrađena 1913. godine u klasicističko-secesijskom stilu

NOVA GRADIŠKA, 23. rujna 2015. – Djelatnicima Uprave šuma podružnice Nova Gradiška je 18. rujna 2015. godine dana na uporabu obnovljene upravna zgrada.

Učinio je to prigodno ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i pohvalio rezultate poslovanja novogradiške podružnice koji su omogućili da se obnovi zgrada izgrađena 1913. godine u klasicističko-secesijskom stilu. Bila je oštećena tijekom Domovinskog rata, a nakon što je temeljito obnovljena predstavlja jednu od arhitektonski najdojmljivijih zgrada u Novoj Gradiški. U njenu obnovu je utrošeno 4 milijuna kuna.

-Od kada rade Hrvatske šume daleko najbolja  je 2015. godina.  Novogradiščani, Brodsko-posavska županija i   vaša Uprava nije mogla dobiti  bolji poklon za 25 godina Hrvatskih šuma i 250 godina šumskog gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Mogu bit ponosan i zadovoljan sa onim što ste napravili ovakav reprezentativni objekt kakav ova Uprava zaslužuje    s obzirom na rezultate koje ste postigli. Posebno me veseli da je od projektne ideje i projekta do  izvođača radova i  interijera  sudjelovali  naš ljudi, domaće znanje i tehnologija.  Imamo se s čim podičit.  Kada smo razgledali zgradu ostali smo zatečeni kako je ovaj posao dobro obavljen. Ovo je reprezentativan objekt za grad Novu Gradišku i  Brodsko-posavsku županiju.  Slavonija i Nova Gradiška  mogu biti ponosni što imaju ovaj prekrasno uređeni objekt.

Imate odlične uvjete rada i   nastavite   u poslovnom smislu  podizati  letvice i očekivanja, prije svega vodeći računa na dobrom odnosu sa  drvoprerađivačkim sektorom bez kojeg se ne može. Vjerujem da će i dalje biti odlična suradnja s ciljem da  ostvarimo što više  novih i dobrih investicija i novih radnih mjesta.

Možemo  biti ponosni  obnovom ove zgrade i realizacijom  cijelog projekta   koji  iznosi  4 milijuna kuna. Čestitke i uživajte raditi u ovom objektu. Poslovanje ove Uprave daje razloga za optimizam. Siguran sam da će kolega  Marinko Stojić i svi djelatnici  i dalje opravdavati povjerenje i nastaviti s ovako dobrim poslovnim rezultatima – istaknuo je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Na prigodnoj svečanosti  upravitelj Marinko Stojić  predstavio je Upravu šuma podružnicu Nova Gradiška i govorio o ostvarenim  poslovnim  rezultatima.

 

Poštovane dame i gospodo,

 

veliko mi je zadovoljstvo na današnji dan pozdraviti Vas ovdje, na ovome mjestu, u svoje ime i u ime zaposlenika Uprave šuma Podružnice Nova Gradiška.  Posebna mi je čast pozdraviti ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu, Izaslanika ravnateljice Ureda za razminiranje vlade Republike Hrvatske gospodina Hrvoja Debača, pomoćnicu ministra poljoprivrede Zrinku Starešinić, dožupana Brodsko-Posavske županije Davorina Vlaovića, gradonačelnike gradova Nova Gradiška i Novska Željka Bigovića i Vladu Klasana,  načelnicu i načelnike Općina Jasenovac, Okučani, Stara Gradiška, Rešetari, Cernik i Bukovlje, ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Dražena Jakopeca sa suradnicima, Upravu Društva Hrvatske šume na čelu s predsjednikom Uprave Ivanom Pavelićem, zamjenika predsjednice nadzornog odbora Hrvatskih šuma Vicka Njavru, predstavnike Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije Vesnu Andrić i Mariju Pavičić, poslovne partnere, predstavnicu izvođača radova tvrtke Altegradnja Irenku Mačik, projektanta i nadzornog inženjera Vinka Grgića, te sve vas ostale nazočne.

Uprava šuma podružnica Nova Gradiška prostire se na površini od otprilike 54 000 hektara, na području od Jasenovca do Trnjana. Sastoji se od devet Šumarija i Radne jedinice transport i mehanizacija. Jedna je od šesnaest Uprava šuma Podružnica unutar poduzeća Hrvatske šume d.o.o. Zagreb i kao takva bitan je gospodarski subjekt kako u Republici Hrvatskoj, tako i u Županijama Brodsko-posavskoj i Sisačko-moslavačkoj. Zapošljavamo oko 530 radnika. Godišnji prihodi nam se kreću između 120 i 150 milijuna kuna uz godišnju sječivu masu od otprilike 380 tisuća metara kubnih.

Do 2012. godine dobit Uprave šuma podružnice Nova Gradiška kretala se oko 10 milijuna kuna. Kada sam prije tri godine postavljen na mjesto voditelja ove Podružnice odlučio sam implementirati način rada na koji sam radio dvanaest godina kao upravitelj Šumarije Jasenovac.  Uz pomoć Uprave Društva i njihovo veliko povjerenje te podršku mojih suradnika i svih zaposlenika Uprave šuma, uspjeli smo postići višestruko veći rezultat:  u  2012. godini    23 milijuna kuna dobiti,  a u 2013. godini  38 milijuna kuna dobiti.   Iako je 2014. godina bila je izuzetno teška, jer smo imali samo dva mjeseca bez poplave i štete od bujica, koja je iznosila čak 7 milijuna kuna. Unatoč svemu uspjeli smo i te teške 2014. godine  ostvariti  28 milijuna kuna dobiti. U te tri godine napravili smo čak 27 kilometara šumskih cesta.

Već sam na samom početku svojeg mandata uvidio da su potencijali Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška daleko veći od dotadašnjih i odlučio sam prenijeti svoju viziju predsjedniku Uprave. Predložio sam mu da obnovimo ovu zgradu u kojoj se trenutno nalazimo. Rekao sam mu da smo obojica u Zagrebu i da bismo trebali napraviti sve što možemo za naš kraj te ne dopustiti da se zgrada raspada zbog dugogodišnjeg neulaganja. On je najprije rekao da je kriza i da je pitanje hoćemo li imati dovoljno novaca, no ja sam vjerovao da mi to možemo i obećao sam mu da ću sigurno uspjeti ostvariti barem 10 milijuna kuna više od očekivanog, a ako ne uspijem, da ću odstupiti s mjesta voditelja. I on je pristao. Naravno, za  taj podvig  smo dobili veliku podršku ministra poljoprivrede. O našem dogovoru na prvom sljedećem kolegiju predsjednik Uprave obavijestio je sve voditelje i poručio im da se i oni trebaju potruditi i razvijati svoj kraj.

A rezultat svega je povod današnjeg okupljanja – uspjeli smo ostvariti dobit i veću od obećane, nisam trebao odstupiti s mjesta voditelja, te mi zaposlenici i građani grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije imamo prekrasno obnovljenu zgradu. Zato vam od srca hvala što ste svojim dolaskom uljepšali za nas ovaj važan trenutak i dobro nam došli u novu zgradu Uprave šuma Podružnica Nova Gradiška – kazao je upravitelj Marinko Stojić.

 

Related Post