HKK „SLAVONIJA“ WIEN OBILJEŽAVA 30. OBLJETNICU

1418 0

NOVA GRADIŠKA, 24. rujna 2015. – U subotu 24. listopada Kuglački klub Nova Gradiška sudjelovat će na tradicionalnom kuglačkom turniru u Beču u sklopu proslave vrijedne 30. obljetnice Kuglačkog kluba Slavonija Wien.

Novogradiški kuglači imaju već dugi niz godina plodnu međusobnu suradnju sa KK Slavonija Beč koja je utemeljena 1985. godine i za manje od godinu dana po osnivanju nastupila je na međunarodnom natjecanju hrvatske dijaspore u Zagrebu, koje je bilo, ustvari, neslužbeno prvenstvo Europe iseljeničkih klubova.

Od tada do danas su stalno aktivni, nastupajući na bezbrojnim turnirima diljem Austrije i inozemstva. Što više, kuglači Slavonije, čiju momčad, kako i ime govori, sačinjavaju uglavnom Slavonci, točnije, neki igrači iz našeg novogradiškog kraja, gdje se posebno ističu utemeljitelji braća Branko i Marko (sadašnji predsjednik) Jurišić, sjajno igraju, i osvajači su niz godina prestižne Hrvatske kuglačke lige u Beču.

Tako će susret u Beču u subotu 24. listopada uz prijateljsko druženje i srdačni prijam biti na kuglačkim stazama vrlo zanimljiv i kvalitetan .

I najzad, treba istaći naše vrijedne bečke Slavonce koji su već 30 godina sjajni organizatori na daleko poznatih Slavonskih jeseni koje organiziraju u Beču, koje su postale tradicija, a koje će se i ove godine održati 24. listopada. Novogradiški kuglači spremaju se dostojno, kako to i priliči.

Od novina je da u Beč ide i HKUU “TRENK” Nova Gradiška ( koji će svojim nastupom uveličati ovako vrijednu obljetnicu ), te Zamjenica gradonačelnika mr.sc. Ljiljana Lukačević, zamjenik gradonačelnika dipl.ing.Dario Ban ,voditeljica odsjeka spec.admin.publ .Mihaela Đeraj.

Na kraju moramo napomenuti da se predstavnici KK “Nova Gradiška” i HKUU”TRENK” zahvaljuju Gradu Nova Gradiška na razumijevanju i pokroviteljstvu prijevoza ovog velikog događaja “SLAVONSKE JESENI”. ( Pavle Filipović)

Related Post

GRADSKA PRIZNANJA 2013.

Autor - 14/01/2014 0
Grad Nova Gradiška dodijelio je javno priznanje NAGRADU GRADA ŽUPI BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE, za dugogodišnje djelovanje na području…

GRADSKA GLAZBA

Autor - 11/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibnja 2014. – Gradska glazba Nova Gradiška nastavlja prelijepu tradiciju održavanja subotnjih koncerata na otvorenom.