REGATA SISAK – DOLINA

531 0

DOLINA, 5. kolovoza 2014. – Unatoč lošem vremenu i svakodnevnim kišama branitelji okupljeni oko Braniteljske udruge „Prijatelji rijeke Save“ organizirali su tradicionalnu regatu rijekom Savom od Siska do Doline.

Regatu duga 153 kilometra i ove su godine posvetili „Oluji“, poginulim braniteljima i briljantno izvedenoj vojnoj i oslobodilačkoj operaciji u kojoj je poražen neprijatelj i oslobođena gotovo trećina okupiranog područja domovine.

Unatoč kiši, sudionike regate dočekali su na obali Save mještani Doline, Davor Vlaović, zamjenik brodsko-posavskog župana, Igor Jurišić i Mladen Konjević, načelnik i zamjenik načelnika u općini Vrbje.

U spomen na sve poginule branitelje položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Ove godine ovu manifestaciju i državni blagdan uveličali konjanici, članovi Udruge pokladno jahanje Bodovaljci.

-Hvala prijateljima rijeke Save koji svake godine organiziraju ovu regatu u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i na taj način šalju poruku da nikada nećemo zaboraviti njihovu žrtvu i doprinos u stvaranju Hrvatske. Općina Vrbje i Brodsko-posavska županija svake godine pomažu ovu manifestaciju, s željom da se što više ljudi ovdje okuplja uz Savu evocira sjećanja na ratne pobjede i herojstvo branitelja o kojima još uvijek treba skrbiti jer ima branitelja koji nisu riješili svoj socijalni status. To se ne smije događati. Kroz gospodarski razvoj moramo stvoriti preduvjete da imamo onakvu Hrvatsku za koju su se branitelji borili – kazao je rekao je Davor Vlaović.

-Unatoč lošem vremenu i kiši, veliki je odaziv mještana i članova Udruge “Prijatelji rijeke Save”. Šteta što nismo mogli ovaj dan iskoristiti i na komercijalan način i promovirati vrijednosti koje pruža rijeka Sava. Vjerujemo da ćemo naredne godine vjerujemo to uspjeti. Hvala Županiji na podršci, kao „Prijatelji rijeke Save“, Mjesnom odboru i Vatrogasnom društvu u Dolini čiji su članovi dali sve od sebe da se dostojanstveno obilježi ovaj značajan datum za sve nas- kazao je i Igor Jurišić.

Ove su se godine u potpori organiziranju regate pridružile i Hrvatske vode, odnosno njen Vodnogospodarski odjel za srednju i donju Savu na čelu s direktorom Milanom Matešom.

 

Fotografije: ngbuntovnici.hr

Related Post

„STUDIO B“ : PROBIJ ZID ŠUTNJE

Autor - 07/03/2017 0
Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ provodi svoju prvu projektnu inicijativu „Probij zid šutnje“. Inicijativa je podržana od strane…

„Gdje je nestao čovjek“

Autor - 17/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 16. prosinac 2011. – Iako 15. prosinca službeno prestaje Mjesec borbe protiv ovisnosti, naša borba protiv ovisnosti trajati…