REKONSTRUKCIJA DRUŠTVENOG DOMA

1745 0

NOVA GRADIŠKA, 21. listopada 2013. – Kao što je 3. listopada obećao predstavnicima Gimnazije gradonačelnik Željko Bigović pobrinuo se da grad Društvenom domu osigura novi parket. Ravnateljica Nada Peleh-Serenčeš

zajedno s svojim kolegama nije krila oduševljenje što će napokon učenici Gimnazije imati priostojne uvjete za održavanje nastave tjelesnog odgoja. Novoobnovljenu dvoranu uz predstavnike Gimnazije i gradonačelnika posjetili su i zamjenici gradonačelnka Ljilana Lukačević i Dario Ban.

Prema dosadašnjim podacima grad je u obnovu Društvenog doma potrošio oko 150.000 kuna što zasigurno nije malo uzeći u obzir financijsko stanje grada. No zbog derutnosti prostora doma i zbog sigurnosti učenika i svih korisnika istoga to je jednostavno bilo jedno od prioritetnih pitanja sa kojim sa kojim se suočila nova gradska vlast.

“Nadam se da su svi korisnici Društvenog doma sada zadovoljni jer je dvorana sanirana i obnovljena. Moram reći da je Društveni dom je bio u katastrofalnom stanju. Istočna strana krovišta je prokišnjavala, u svlačionicama i kupaonicama su bile kante za skupljanje vode, parket je istrunuo i sve je to ukazivalo na hitnost sanacije Društvenog doma. Sanirano je krovište, umjesto salonit ploča postavljene je limeni krov. Javnim radovima smo oličili kompletan dom, te je uređen strop, koji je bio prava opasnost za korisnike doma. Sanirani su kompletni sanitarni čvorovi i svlačionice, te su poduzete sve radnje da društveni dom ne samo lijepo izgleda već i da bude kvalitetan i u punoj funkciji. Prebrušen je i zamijenjen parket, rasvjeta je promijenjena, a na galeriju će se postaviti zaštitna mreža. U nastavničkom kabinetu je sve izmijenjeno, postavljene su nove klupe u svlačionice, popravljeni prozori, popravljene su sprave za vježbanje. Ukupna sredstva za obnovu Društvenog doma iznose oko 150.000 kuna. Moramo još utvrditi pravila po kojima će se koristi dom, da ne bude kao do sada, da svatko ima ključeve i može ući kako i kada hoće”. – navodi gradonačelnik  Željko Bigović.

 

“Nemam ništa drugo reći osim riječi zahvalnosti i divljenja jer se nakon toliko godina osjećam prekrasno u dvorani koju koristimo za tjelesni odgoj. Sve je krasno uređeno i svi zahtjevi naših nastavnika tjelesnog odgoja su uvaženi i ispunjeni. Na nama je dalje da radimo u puno kvalitetnijim uvjetima nego do sada i nadam se da će svi ostali korisnici znati cijeniti ovo što je napravljeno za dvoranu. Znatno će to unaprijediti kvalitetu našeg rada ali i rada svih ostalih korisnika”. – ističe Nada Peleh-Srenečeš, ravnateljica Gimnazije.

 

– LINK – na vezani članak: “OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA”, 3. LISTOPADA 2013.

Related Post