REKONSTRUKCIJA GRADSKE POZORNICE

525 0

NOVA GRADIŠKA, 18. srpnja 2014. – Dotrajala glavna gradska pozornica kod popularne „šahovnice“ dala je svoje. Oslabljela konstrukcija od metalnih cijevi nije bila više sigurna za sudionike brojnih manifestacija koje se organiziraju na

ovom popularnom mjestu.

 

Pozornica koja je posljednji put bila rekonstruirana od strane tvrtke „Plin instalacije“ postala je klimava i nesigurna zbog velikog raspona metalnih cijevi (skele). Ovih dana počeli su radovi na novoj rekonstrukciji koje izvodi gradska tvrtka „Eko-kong“ po nacrtu arhitekta Vinka Grgića, gradskog vijećnika.

Cilj radova je pojačati postojeću konstrukciju dogradnjom željezne mreže na kojoj će ležati podij, zamjena postojećih plastičnih valovitih krovnih ploča limenim krovom i promjena rasvete. Cijevi i krov će biti bojani u bijelu boju, a najzanimljivija promjena odnosi se na postavljanje povijesnih fotografija Nove Gradiške u velikom formatu na podnožje i pozadinu koje će zasigurno dati posebnu simboliku i doprinjeti estetici nove pozornice.

Već nekoliko godina govori se o izgradnji potpuno nove glavne pozornice. Kako doznajemo ideja bivšeg gradonačelnika Vukovića bila je izgradnja amfiteatra no to je, za sada, prošlost, odnosno očito daleka budućnost zbog financijskog stanja u kojemu se grad nalazi posljedicom istog gradonačelnika i nedostatka novčanih sredstava. Upravo zbog navedenih razloga gradski oci odlučili su se na ovaj financijski prihvatljiv i efektan projekt.

Nova pozornica bi trebala idući mjesec spremna dočekati “Novogradiško glazbeno ljeto 2014.”


Related Post