REŠETARI: Nakon reciklažnog dvorišta privode se kraju radovi na izgradnji dječjeg vrtića, društvenog i vatrogasnog doma

1976 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 3. listopada 2020. – Ova godina za Općinu Rešetari ostati će zabilježena kao godina u kojoj su realizirani brojni projekti, među kojima i nekoliko veoma značajnih projekta od interesa za stanovništvo, posebno za najmlađe i vatrogasce. Uz to pripremani su i novi projekti.
-Uz nekoliko drugih projekata realizirana su ili su pri kraju realizacije tri velika projekta. Nedavno je u rad pušteno reciklažno dvorište u vrijednosti 5,1 milijun kuna, a u završnoj fazi izgradnje su zgrade dječjeg vrtića i vatrogasnog doma u Rešetarima. Očekujemo da će se najkasnije do kraja listopada završiti radovi na izgradnji dječjeg vrtića, a do 15 studenog i radovi na izgradnji društvenog i vatrogasnog doma.
Moram pohvaliti izvođače radove koji su radove započeli prošle godine i unatoč pandemiji koronavirusa ove godine cijelo vrijeme radili uz epidemiološke mjere Civilne zaštite i Općine Rešetari. U jednom smo trenutku na gradilištima imali formi iz cijele Hrvatske.
Dječji vrtić je u vrijednosti od oko 10 milijuna kuna, a isto toliko i vatrogasni dom. Slijedeći tjedan kreće još jedan EU projekt kojim ćemo na području cijele općine stara rasvjetna tijela na javnoj rasvjeti zamijeniti s LED rasvjetom vrijednom 2,6 milijuna kuna. Nova javna rasvjeta donijet će na značajne uštede.
Uz velike EU projekte koje smo realizirali imali smo značajne i zahtjevne aktivnosti na projektima koje pripremamo. Iako se radi o manjim projektima oni su vrlo bitni za život ljudi na području naše općine.
U zadnjih nekoliko mjeseci ostavili smo vidljiv i pozitivan trag. Moram naglasiti da je bilo teško raditi u uvjetima pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera jer se morala nastaviti komunikacija svih aktera, od ministarstvima i Vlade RH do Županije i jedinice lokalne samouprave.
Očekujem za mjesec dana da će se radovi u cijelosti završiti kada će uslijediti tehnički pregledi i dobivanje uporabnih dozvola, otvaranje i stavljanje na upotrebu prostora koje smo izgradili. Ovi objekti će dati jednu novu dimenziju mjestu Rešetari i Općini Rešetari i pridonijeti da budemo jedna jača lokalna zajednica i bolje društvo – izjavio je načelnik Zlatko Aga.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA EDUCIRA

Autor - 28/09/2015 0
SLAVONSKI BROD, 28. rujna 2015. – Brodsko-posavska županija provodi projekt „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti” financiran iz Europskog socijalnog fonda,…

SVAKA ČAST VINOGRADARIMA I VINU

Autor - 22/01/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 21. siječanj 2015. – Povodom obilježavanja dana Sv. Vinka, 22. siječnja, kada se tradicionalno blagoslivljaju vinogradi, a određen…