SELJAČKA BUNA

1299 0

NOVA GRADIŠKA, 18. kolovoza 2013. – Kako su najavljivali neki mediji neće se prekinuti seljački prosvjedi. Iako je policija zaustavila baranjske prosvjednike koji su pet minuta prije podneva s 30-ak traktora krenuli iz Čeminca prema Zagrebu

poljoprivrednici ne odustaju od svojih zahtjeva i najavljuju daljnju blokadu prometnica. Trebali su im se putem pridružiti i prosvjednici iz drugih županija pa tako i oni iz Brodsko-posavske županije.

 

Kako doznajemo od Antuna Vrakića, predsjednika Poljoprivredne komore brodsko-posavske županije prosvjednici su na danas održanom sastanku u Velikom Grđevcu bili složni u odlici da odustajanja nema. Kako kaže, premijeru Zoranu Milanoviću dan je ultimatum da se s njima sastane do utoka u 10 sati. Angažirat će jak odvjetnički ured i poduzeti sve pravne radnje kako se zaštitili svoje interese i izborili pravdu. Ako ne bude sastanka prosvjednici će se u utoka okupiti u Novoj Gradiški i dogovoriti daljnja postupanja.

 

Podsjetimo na priopćenje Policijske uprave brodsko-posavske u kome se navodi da uvelike narušavaju ustavno pravo drugih građana na slobodu kretanja i još jedanput upozorava prosvjednike da postupe po već ranije danim upozorenjima, da odblokiraju prometnice i da svoje ponašanje usklade s propisima. Također ih se upozorava na moguća kršenja odredbi Zakona o cestama koji zabranjuje trajno ili privremeno zaposjedanje ili na dugi način smetanje posjeda javne ceste ili njezinog dijela za što je člankom 114. navedenog Zakona popisana novčana kazna u iznosu od 10 000 do 30 000 kuna.

Related Post

DAN POLJA PIVARSKOG JEČMA

Autor - 28/05/2015 0
Priznanje „Zlatni klas“ za ostvarene rezultate u prethodnoj godini dobili su Vjekoslav Junašević iz Nove Gradiške, Damir Posavec iz Međimurja…