Sjećanje na Antuna i Stjepana Radića

1126 0

SLAVONSKI BROD – Brodsko-posavski HSS-ovci su u nedjelju, 11.06.2017., povodom rođendana braće Radić, kod biste Stjepanu Radić na Trgu žrtava rata položili svijeće i zapalili svijeće u znak sjećanja i zahvale za političku, obrazovnu, ekonomku, nacionalnu i prosvjetiteljsku platformu kojima su zadužili hrvatski narod i ostavili ih u nasljeđe.

Njihove politike su bile: živjeti u vlastitoj zemlji od vlastitog rada, a gospodarstvo temeljiti na znaju domaćeg čovjeka, uspješnog pojedinca jer Hrvatska nije toliko mnogoljudnada se ikoga smije i može odreći. Obrazovanje je temelj na kojem se gradi gospodarski, kulturni, nacionalni i svaki drugi identitet naroda.

Radićeva politika nikada nije u potpunosti zaživjela, jer su kod hrvatskih političara prevladavali osobni interesi koji su stavljani ispred narodnih i nacionalnih. HSS i danas zagovaraoživotvorenjeRadićeve politike. Rad i vrednovanje rada svih radnika, seljaka i obrtnika koji mora postati temelj na kojem gradimo hrvatsku ekonomiju. Svakom mladom čovjeku neovisno o mjestu življenja mora biti dostupno obrazovanje, a nakon završenog formalnog obrazovanja radno mjesto. Zdravstvena i socijalna zaštita ne smiju biti upitne, svi građani Hrvatske imaju ista prava na život dostojan čovjeka.

„To su politike koje smo uvijek zagovarali i zagovarati ćemo, čovjek je središte našeg interesa , brigom za svakog pojedinca, po uzoru na Stjepana i Antuna Radića, bez podržavanja i poticanja klijentelizma možemo vratiti vjeru hrvatskog građanina u politiku i političare jer sam tako možemo društvo pokrenuti u pozitivnom pravcu. „rekao je prilikom obilježavana obljetnice rođenja braće Radić u Slavonskom Brodu potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović.

Počast Radiću odalo je izaslanstvo ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije, GOHSS-a Slavonski Brod i izaslanici SDP-a i HSU-a Brodsko-posavske županije.

Related Post

IZGORJELO 300 BALA SIJENA

Autor - 12/07/2017 0
OKUČANI – Jučer, 11. srpnja 2017.godine oko 05.20 sati na području općine Okučani došlo je do požara na gospodarskoj zgradi.…