Sjednica Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije

277 0

ILOK  / SLAVONSKI BROD, 28. rujna 2020. – U hotelu Dunav u Iloku, u petak 25.9.2020. g. održana je 11. sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije kojoj je domaćin bila TZ Vukovarsko-srijemske županije. U radu sjednice sudjelovali su direktori  županijskih turističkih zajednica koji sudjeluju u ovoj najvećoj projektnoj suradnji u hrvatskom turističkom sustavu.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije, nacionalne gastronomske manifestacije  kojoj je cilj promocija hrvatskih tradicijskijh jela i ugostiteljskih objekata nosilaca standarda Okusi tradicije koji ta jela nude. Kako je istaknuto,uvažavajući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje  drugo izdanje održati će se u periodu od 20.- 30.11.2020, a obuhvatiti će 11 hrvatskih županija  s više od stotinu ugostiteljskih objekata.

Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu  sadržavati najmanje dva različita menija oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima  će se nuditi u tri cijenovne grupe: 75,00 kn; 95,00 kn, odnosno 125,00 kn.

Uz to, tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nosioca standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga nadruštvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan.

Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji, domaćin sastanka,  ujedno i predsjednica savjeta, Rujana Bušić Srpak iskoristila je da goste upozna s bogatstvom I raznolikošću eno gastro ponude ovoga kraja..(TZ BPŽ)

Related Post

IZBORI U HDZ-u

Autor - 24/04/2012 0
Neka se u HDZ-u, i u društvu uopće, prestane rušiti, a počne graditi; neka se prestane dijeliti, a počne udruživati;…

DAN LOGORA STARA GRADIŠKA

Autor - 06/02/2017 0
STARA GRADIŠKA – Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, podružnice Sisačko moslavačke županije, obilježava danas zatvaranje logora u Staroj Gradiški.…