SKUPŠTINA LIGE ZA BORBU PROTIV RAKA

855 0

NOVA GRADIŠKA, 1. ožujak 2012. – Cilj nam je upoznati naše pučanstvo kako ostati zdrav, kako se ponašati a da se čovjek ni ne razboli. Drago mi je što dugi niz godina ostvarujemo dobru suradnju s udrugama

koje djeluju u našem gradu te medijima koji podržavaju i prate naše akcije – kazao je dr. Dražen Oršulić, podnoseći izvješće o radu na godišnjoj skupštini Hrvatske lige za borbu protiv raka „Dr. Zorislav Slović“.

 

Vrijedni volonteri iz ove udruge imaju se s čime pohvaliti. Brojne aktivnosti, humanitarne i edukativne akcije, koje su prošle godine organizirali to potvrđuju. Neke od njih organizirali su i proveli s Udrugom volontera, Udrugama ILCO, Kap ljubavi i Hrabro dijete, Gradskom knjižnicom, Industrijsko-obrtničkom školom i ogrankom Matice hrvatske. Dobru suradnju ostvarili su s Udrugom katoličkih sestara, Općom bolnicom Nova Gradiška, Gradom Nova Gradiška i Brodsko-posavskom županijom.

 

Članove Lige za borbu protiv raka tijekom godine sretali smo u akcijama na ulicama Nove Gradiške, slušali u radio emisijama i zajedno s njihovim gostima predavačima na tribinama. Obilježavanje Hrvatskog dana mimoza i Svjetskog dana nepušenja, akcije Kretanjem do zdravlja i Koracima do zdravlja, uz Europski tjedan kretanja, te Jabukom do zdravlja, samo su neke od aktivnosti provedenih u 2011. godini.

Rad Lige za borbu protiv raka i zasluge u prevenciji nastanka malignih bolesti pohvalila je zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić.

 

-Uloga i funkcija Lige za borbu protiv raka i ostalih nevladinih udruga koje se bave zdravstvom pokazuje da zdravstvene ustanove rade po jednim pravilima i ne mogu pokriti cjelokupne zdravstvene potrebe pučanstva. Civilne udruge su stoga itekako potrebne, a ima potrebe da se osnivaju i neke nove. Opća bolnica Nova Gradiška je jako zainteresirana da Liga za borbu protiv raka opstane i da se proširi iz jednostavnog razloga što nove tendencije i pravci u borbi protiv malignih bolesti zahtijevaju intervenciju Lige. Napomenuti ću nacionalne programe tumora dojke i tumora debelog crijeva. Liga je tu da pomogne u tumačenju i proširi ih na stanovništvo. Nije dovoljno samo izdvojit novac već se treba dobro organizirat i imati dovoljan broj volontera koji su u stanju takve programe širiti da bi oni u svojoj punini mogli saživjeti. To pokazuju da su zdravstvene udruge neophodne da bi zdravlje kao interes cjelokupnog društva moglo funkcionirati – kazao je dr. Zoran Jukić, ravnatelj Opće bolnice.

 

Skupština je, održana pod predsjedanjem Terezije Grgić, usvojila izvješće o radu, financijsko i izvješće Nadzornog odbora.

Related Post

IMAMO GRADSKU BOLNICU !?

Autor - 11/10/2016 0
SLAVONSKI BROD /NOVA GRADIŠKA, 11. listopada 2016. – Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama i…

BEZ ČEKAONICE ZA PACIJENTE

Autor - 16/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA – Novogradiščani odnedavna imaju novu Hitnu pomoć premještenu iz kruga bolnice nekoliko desetaka metara dalje, no pacijenti koji…