SLABIJE PUNJENJE GRADSKOG PRORAČUNA

837 0

Kreće isplata gradskih stipendija, povećana naknada za novorođenu djecu, a priprema se odluka za pomoć umirovljenicima

 

NOVA GRADIŠKA, 12. ožujak 2014. – Početak svake godine uobičajeno je kritičan period za punjenje proračuna jedinica lokalne samouprave. Kakvo je stanje s gradskim proračunom i kako se to odražava na korisnike proračuna, posebno na socijalne kategorije građana, kojima grad daje materijalnu potporu, pitali smo gradonačelnika Željka Bigovića.

-Siječanj i veljača su najslabiji sa punjenjem proračuna i imamo manjak prihoda . Vidjeti ćemo što će biti narednih mjeseci, a ako ne dođe do značajnog poboljšanja po pitanju prihoda zasigurno ćemo raditi rebalans proračuna. Za sada korisnici proračuna: ustanove u vlasništvu grada, udruge i Savez športova dobivaju novac prema utvrđenim programima i planu gradskog proračuna i nema zastoja u financiranju – kaže gradonačelnik Bigović.

 

Zadovoljni mogu biti roditelji novorođene djece jer je potpora sa 1000 povećana 1500 kuna. Grad je uveo i novu praksu oko isplate naknade tako da se neće obavljati dva ili tri puta godišnje već svaka dva mjeseca.

Ovih dana idu i isplate studentskih i đačkih stipendija. Potpisani su i novi ugovori tako da Grad sada daje 38 studentskih i 8 učeničkih stipendija. Kompletirani su svi podaci i sa svim stipendistima potpisani ugovori pa se može ići s isplatom.

 

Što se tiče naknada za umirovljenike, gradonačelnik kaže da se rade novi kriteriji, koji moraju biti želimo transparentni što do sada nije bio slučaj jer su neki dodatak od 200 kuna dobivali a nisu trebali. U izradi je odluka i kada bude završena biti će javno objavljivanja.

Grad povremeno daje građanima koji su u socijalnoj potrebi jednokratne pomoći prema utvrđenim kriterijima. Interventno se reagira i u iznenadnim situacijama kao što je bio i požar na obiteljskoj kući u Kovačevcu, kada je za stradalu obitelj smještaj osiguran u prognaničkom naselje.

Related Post