SLAVA I ZLATO NOVOGRADIŠKIH MAŽORETKINJA

704 0

U Kaštel Starom je prošloga vikenda (26.-28.travnja 2013. godine) održano 17.državno prvenstvo u mažoret plesu . Mažoretkinje grada Nove Gradiške nastupile su sa 16 koreografija u više različitih kategorija.

Iako su se dugo i vrijedno pripremale za ovo natjecanje, uspjesi naših djevojaka bili su iznad svih očekivanja. Njihovi su nastupi bili vrlo zapaženi, nagrađivani burnim pljeskom navijača iz cijele Hrvatske . Više su se puta popele na pobjedničko postolje i vratile se kući s brojnim zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima.

 

Prvo mjesto i zlatni pehar osvojile su u kategoriji grupnog plesa s rekvizitima u dobnoj skupini mlađih juniora za koreografiju Olimpijske igre koja je oduševila i na noge podigla cijelu publiku u sportskoj dvorani u Kaštelama.

 

Zlatni je pehar našoj ekipi dodijeljen i za koreografiju exibition corp mlađi juniori, a brončani pehar za koreografiju Pauci (grupa s rekvizitima, juniorska kategorija).

 

U kategoriji tradicionalnog mažoret plesa među 15 timova zauzele su 5. mjesto. Tradicionalni mažoret ples u kategoriji minime plesala je i skupina najmlađih novogradiških mažoretkinja.

kliknite na sliku

Djevojke su i ove godine bile izuzetno uspješne i u pojedinačnim nastupima i nastupima u paru. Solo s rekvizitima u dobnoj skupini najmlađih plesale su Maja Golovrški (1.mjesto, zlatna medalja), Lorena Krizmanić (2.mjesto, srebrna medalja) i Dora Severinac. U kadetskoj je konkurenciji plesala Patricia Lang (1.mjesto, zlatna medalja), a u juniorskoj Barbara Ptačnik (2.mjesto, srebrna medalja) i Andrea Grganić. Duo s rekvizitima u dobnoj skupini najmlađih plesale su Adriana Grganić i Dora Severinac (2.mjesto, srebrna medalja), Lorena Krizmanić i Nikolina Knežević (3.mjesto, brončana medalja) i Ema Hace i Karla Grganić. U kadetskoj su se konkurenciji natjecale Patricia Lang i Maja Golovrški (1.mjesto, zlatna medalja), a u juniorskoj Barbara Ptačnik i Ena Špičak.

 

Ovo su državno natjecanje bile ujedno i kvalifikacije za europsko natjecanje koje će se početkom u listopada održati u Norveškoj. Tamo će se , ako financijske prilike to budu dozvoljavale, naše mažoretkinje natjecati kao dio hrvatske reprezentacije i predstaviti sa 9 koreografija ( 2 skupne, 4 pojedinačne i 3 u paru).

 

Bravo za Mažoretkinje grada Nove Gradiške, čestitke cijelom timu roditelja koji su i ovoga puta bili velika podrška i pomoć u organizaciji i realizaciji natjecanja, a posebno trenerici Maji Lukić, najzaslužnijoj za sve koreografije i uspjehe koje već nekoliko godina postižu naše djevojke!

 

Mažoretkinje grada Nove Gradiške


Fotografije: Siniša Lang


Related Post

TAEKWONDO

Autor - 23/10/2012 0
Nova Gradiška bi od 17. studenoga ove godine trebala biti bogatija za jedan sportski događaj. Naime, toga dana u dvorani…