ZADOVOLJSTVO UČENIKA I MJEŠTANA C. ŠAGOVINE

455 0

CERNIČKA ŠAGOVINA, 30. travanj 2013. – Općinski načelnik Nokola Jugpvić, pater Ante Perković i ravnateljica OŠ „Matija Gubec“ Cernik na prigodnoj su svečanosti otvorili obnovljenu područnu školu.

Okupljene učenike škole, mještane i goste pozdravila je učiteljica Janja Kulić. Zahvalila je ravnateljici Rezi Benković koja je pokrenula inicijativu da se škola obnovi, načelniku općine Nikoli Jugoviću i ostalima koji su sudjelovali u obnovi, te roditeljima, mještanima i djeci jer su se družili i radili na uređenju okoliša. Zahvalila se mamama djece i ostalim mještankama koje su pekle kruh, kolače i mještanima koji su donijeli piće za svečanost otvaranja.

-Radujem se sa svima vama jer smo imali razloga danas se okupiti. Kaže se da stanje objekata poput škole u nekom malom mjestu govori puno. Govori o kvaliteti življenja, govori o budućnosti i prosperitetu toga područja. Već duže vremena slušali smo učiteljicu Janju, a i sama sam se uvjerila u to kako su uvjeti u ovoj školi na nešto nižoj razini nego je to u našoj matičnoj školi i nekim drugim područnim školama. Pokrenuli smo stoga njenu obnovu da uvjete učinimo boljima – kazala je ravnateljica Reza Benković i posebno se zahvalila Općini Cernik na čelu s načelnikom Nikolom Jugovićem koji, kako je naglasila, nije ni jednog trenutka dvojio treba li se škola obnoviti. Zahvalila se mještanima koji su uredili okoliš i danas lijepo sve dočekali te izvođaču radova.

 

Općinski načelnik Nikola Jugović zahvalio se županu Danijelu Marušiću koji je prihvatio inicijativu da se ova škola obnovi pa su Općina Cernik i Brodsko-posavska županija financirali radove. Zbog Cerničke Šagovine i njenih mještana izrazio je zadovoljstvo što je škola obnovljena i najavio uređenje društvenog doma.

Prigodan program priredili su učenici matične škole.

Related Post

ZA PRSTE POLIZAT

Autor - 08/06/2014 0
CERNIK, 8. lipnja 2014. – Održana je 7. lipnja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara općine Cernik, koja je, kao…

Božićni koncert

Autor - 09/01/2012 0
CERNIK/STRMAC – Prvi božićni koncert u bolnice „Sveti Rafael”, koji je 6. siječnja 2012. godine održalo HPD „Tomislav“ iz Cernika,…