SNIMAJU EMISIJU O SLAVONIJI: Novinari estonske državne TV posjetili Brodsko – posavsku županiju

758 0

SLAVONSKI BROD – Dana 16. kolovoza 2018.g.estonska državna TV kuća u sklopu obilaska Slavonije sukladno ranije planiranim aktivnostima usklađenim sa Glavnim uredom HTZ-a kao i sa predstavništvom HTZ-a iz Stockholma ( koje pokriva Švedsko i Estonsko područje) posjetila je Brodsko – posavsku županiju.

Estonska državna TV kuća snimala je priloge za poznati Program travel – show „Travelwith me!“ koju će emitirati ove godine u listopadu. Jedan program od 25 minuta bit će posvećen Slavoniji.

Novinari su pokazali veliki interes za našu spisateljicu Ivanu Brlić – Mažuranić kao i za poznate i uspješne sportaše – posebice Maria Mandžukića.

Stručni vodič je bila gospođa Vera Pudić.

Prijedlog predstavništva je bio da novinari posjete Tvrđavu Brod te se upoznaju sa kulturnim i tradicijskim nasljeđem naše županije ali i sa turističkom ponudom turističkih obiteljskih gospodarstava.

Nakon obilaska Tvrđave Brod su obišli i ranč Ramarin u Garčinu koji je izgrađen po svim europskim standardima.

Osim što su pohvalili bogatstvo i posebnost okusa i mirisa slavonskih delicija upoznali su se sa modelom organizacije škole jahanja i treninga kao modernog aktivnog turizma. Vlasnice objekta su demonstrirale etičke vrijednosti bavljenja jahanjem i konjima.

-Ovo je bio jedan od uobičajenih posjeta stranih novinara našoj županiji koje provodi Turistička zajednica Brodsko – posavske županije u sklopu svojih aktivnosti suradnje sa stranim novinarima. Slijedeći posjet slijedi u rujnu kada će našu županiju cjelodnevno obići 15-ak blogera iz raznih europskih zemalja – kaže Ružica Vidaković, univ. spec. oec direktorica Turističkog ureda TZ BPŽ.

Related Post

VRIJEME SLAVONSKIH SVINJOKOLJA

Autor - 30/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 30. listopada. 2012. – Vrijeme je tradicionalnih “svinjokolja” stoga raste opasnost i od potencijalnog širenja trihineloze. Nastavljajući kontinuiranu…