Udruga gluhih upozorava na prevaranticu na Novogradiškom glazbenom ljetu

5187 0

NOVA GRADIŠKA, 17. kolovoza 2018 – Priopćenjem se oglasila Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška u kojem upozorava građane na prevaranticu koja se na Novogradiškom glazbenom ljetu predstavlja kao gluha osoba i traži financijsku pomoć za Hrvatski savez gluhih i nagluhih osoba.

Poštovani,

Ispred Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška obavještavamo vas da je tijekom Novogradiškog glazbenog ljeta 2018. koje se održava u našem gradu Nova Gradiška od 16. do 19. kolovoza 2018. godine počinjeno više dijela prijevare od strane nepoznate ženske osobe koja se predstavlja kao gluha osoba te na taj način skuplja financijsku pomoć. Naime, ta prevarantica je viđena u više gradova Hrvatske po informacijama koje smo primi od strane gluhih , a tako i čujućih osoba. Predstavlja se kao gluha osoba te moli financijsku pomoć, ne samo za sebe, nego i za Hrvatski savez gluhih i nagluhih osoba te ostale Udruge gluhih i nagluhih diljem, Republike Hrvatske.

S obzirom na takvu situaciju objavljujemo da ne skupljamo nikakve novce takvim putem niti se radi o prikupljanju novca za staračke domove ili kampove za mlade osobe s oštećenim sluhom.Da se želi uplatiti nekakva donacija postoji IBAN gdje se može uplatiti dobrovoljni prilog na račun Udruge.

Apeliramo građane da ne daju novac takvim prevarantima jer se ne radi o gluhim osobama. Jedna naša sugrađanka, koja je gluha osoba, pitala je dotičnu osobu na znakovnom jeziku da li je gluha osoba, na što se prevarantica okrenula i otišla bez stida i srama. Udruge gluhih diljem Republike Hrvatske pomažu svojim članovima da ostvare razne povlastice i prava koji pruža sustav socijalne skrbi pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Više-manje svi članovi koji imaju oštećen sluh u većini slučajeva imaju riješeno pitanje novčane situacije kroz razne oblike socijalne pomoći – navodi u priopćenju Alen Kohojda, predsjednik Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška.

Related Post

Kazališta Planet Art

Autor - 01/11/2020 0
On line kazalište uživo ima svjetlu budućnost U nedjelju, 1. studenog, se u Kazalištu Mala scena održala prva izvedba On…