SOMALCI UHVAĆENI U ILEGALNOM PRIJELAZU GRANICE

533 0

17. listopad 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano pet (5) kaznenih djela. U području prometa se dogodilo pet (5) prometnih nesreća, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama i četiri (4) s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena. Zabilježeno je četiri (4) prekršaja nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj neprijavljivanja boravka stranca, jedan (1) prekršaj iz Carinskog zakona i jedan(1) prekršaj iz Zakona o oružju.

 

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom (državljanin Bosne i Hercegovine), zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice. Policajci su, 35-godišnjaka zatekli u ponedjeljak (15. listopada), oko 21.15 sati, u osobnom automobilu Renault (BiH registracijskih oznaka), na makadamskom putu u blizini Donjeg Varoša. Vidjevši policiju, iz vozila je istrčala muška osoba i dala se u bijeg, no ubrzo je u polju uhvaćena. Policajci su termovizijom, otkrili još tri osobe koje su se skrivale tristotinjak metara dalje. Utvrđeno je da je riječ o državljanima Somalije u dobi od 16 do 43 godine, koji su ilegalno čamcem prebačeni na teritorij Republike Hrvatske, a 35-godišnjak ih je trebao odvesti i ostaviti na autocesti. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu, a kazneni postupak će se održati danas u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, dok će državljani Somalije biti vraćeni u Bosnu i Hercegovinu, preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

 

Jučer, oko 15.30 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine su u suradnji sa policijom u unutrašnjosti osobnog automobila Opel (BiH registracijskih oznaka) pronašli 404 kutija raznih cigareta, koje je 22-godišnji, državljanin Bosne i Hercegovine unio u Hrvatsku ne prijavivši djelatnicima carine. Protiv njega će biti proveden carinski prekršajni postupak.

Related Post