SPORAZUM ŽUPANIJE I INDUSTRIJSKOG PARKA

1727 0

SLAVONSKI BROD, 30. listopada 2012. – Projekt “Panonskog zelenog industrijskog parka” na sjednici Partnerskog odbora Panonske regije proglašen je najboljim i kao takav već je dobio potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova

EU.

 

O značaju ovog projekta za Brodsko-posavsku županiju i širu regiju u uvodnom slovu govorili su Marijan Štefanac, pročelnik UO za razvoj i europske integracije, kao i direktor Industrijskog parka Ivan Sertić, te župan Danijel Marušić. Kako je istaknuto, realizacijom ovog projekta zasnovanom na novim tehnologijama, inovacijama i novim znanjima,vrijednog gotovo 30 mil. eura, namjerava se u petnaestogodišnjem razdoblju ostvariti 2000 novih radnih mjesta, a njegov značaj je time veći što je u potpunosti kompatibilan s projektom Obnovljivih izvora energije, te se poseban naglasak stavlja na efikasno upravljanje i gospodarenje okolišem.

 

Panonski zeleni industrijski park za cilj ima potaknuti nova ulaganja i postati najkonkurentnija investicija na području jugoistočne Europe. Brodsko-posavska županija sufinancirat će pripremu izrade projekta tijekom 2012. i 2013. godine u iznosu od 100.000 kuna i to sa 30.000 kuna u ovoj i sa 70.000 kuna u slijedećoj godini, s razdjela 8. Upravnog odjela za razvoj i europske integracija.

 

Jučer je u velikoj županijskoj vijećnici potpisan sporazum o sufinanciranju projekta, a potpisali su ga župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije i Ivan Sertić u ime Industrijskog parka Nova Gradiška (BPZ)

Related Post