Športska udruga gluhih uspješno organizirala prvi kuglački turnir gluhih

372 0

Autor Antonio Škvorić

NOVA GRADIŠKA – U Novoj Gradiški se povodom Novogradiškog glazbenog ljeta 20. kolovoza održao 1. kuglački turnir gluhih. Sudjelovali su ekipe iz Karlovca, Slavonskog Broda, Požege i ekipa domaćina Nove Gradiške. Imali smo goste iz Siska i ostalih krajeva Hrvatske.

Karlovčani su uvjerljivo bili prvi sa 1989 srušenih čunjeva, drugi su bili domaćini Novogradišćani sa 1881 srušenim čunjem, treći su Požežani sa srušena 1862 čunjeva, a četvrti Brođani koji su srušili 1701 čunj.

Uvidjeli smo da je postojao interes iz drugih gradova te smo odlučili da natjecanje proširimo na više kuglačkih klubova gluhih, a nadamo se da ćemo moći održati i natjecanje u pikadu.

Zahvaljujemo se Gradu Novoj Gradiški, Savezu športova Nova Gradiška, Brodskoj-posavskoj županiji i ostalim manjim donatorima koji su pomogli da se ovaj turnir održi.

(Antonio Škvorić, predsjednik Športske udruge gluhih Nova Gradiška)

 

Related Post

ŽUPANIJSKA PRIZNANJA

Autor - 15/03/2016 0
SLAVONSKI BROD, 15. ožujak 2016. – Županijska skupština je jučerašnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o dodjeli županijskih priznanja u 2015.…

ČUVARI OBIČAJA I TRADICIJE

Autor - 24/11/2017 0
Autor Franjo Memedović SIČE – U današnje vrijeme kada se Slavonija raseljava i kada su slavonska sela pomalo avetski pusta,…