Udruga dragovoljaca domovinskog rata organizira hodočašće u Škabrnju

649 0

Autor I. Herceg, Radio „Bljesak“ Okučani

NOVA GRADIŠKA, 15. studeni 2018. – Poslije nekoliko godina hodočašća u Vukovar, prošlogodišnjega u Rim i Vatikan Udruga dragovoljaca domovinskog rata grada Nova Gradiška odlučila je počast odati poginulim hrvatskim braniteljima i nevino stradalim civilima tijekom Domovinskog rata u Škabrnji. Tako će se pridružiti mnogobrojnim predstavnicima brniteljskih udruga koji će u nedjelju 18. studenoga obilježiti 27. obljetnicu ove tragedije.

Ideja da se pođe na hodočašće u Škabrnju potekla je od Željka Bakunića, tajnika Udruge dragovoljaca, a spremno ju je prihvatio i Arsen Granda predsjednik Udruge, kao i ostali hodočasnici koji su se, iako i bolesni, među njima ima i hrvatskih ratnih vojnih invalida, spremno odazvali na ovaj način odati počast i prinijeti i svoju žrtvu hodanjem i molitvom.

Iz Nove Gradiške su pješice prema Škarbji pošli Arsen Granda, Željko Bakunić, Željko Brčić-Duša, Ivan Bazina, Ivan Bulat-Kiki, a pridružio im se i Nenad Marčina iz Luke na Dugom otoku, koji je također hodočastio s našim braniteljima u Rim.

U Gornjim smo Bogićevcima u nedjelju 10. studenoga kada su i krenuli prema Škabrnji, organizirani u manje grupe, susreli Arsena i Nenada. Unatoč naporu nosili su ponosno i zastavu 121. novogradiške brigade. Kratak susret s prijateljem Soušekom, malo odmora i nastavak pješačenja prema Novskoj gdje je svim hodočasnicima bila i prva postaja na kojoj su prespavali. Inače tijekom hodočašća dočekivani su u mjestima kroz koja su prošli i prošle godine prema Rimu, a kako nam je rekao Arsen na Plitvicama će im se pridružiti i Sonja Lulić, kćerka poginulog hrvatskog branitelja Željka Lulića. -Namjera nam i jest da ovakav način odavanja počasti poginulim suborcima i nevino stradalim civilima, kao i organizaciju manifestacija uz važne datume iz Domovinskoga rata, prenesmo na mlađe. Na svu sreću odaziva ima tako da ćemo im mi ubuduće biti logistika i pomoći da nastave njegovati vrijednosti i stečevine Domovinskoga rata i dognitet hrvatskih branitelja-rekao nam je, među ostalim Granda.

Na pitanje zašto se i ovoga puta odazvao hodočašću s nšim braniteljima iz Nove Gradiške Nenad Marčina je odgovorio kako je razlog tomu zapravo istinsko zajedništvo koje je osjetio tijekom prošlogodišnjeg hodočašća s njima u Rim. -Osjećam se dijelom te obitelji i zato sam ovdje s njima- istaknuo je, među ostalim Marčina.

Sretno dragi hrvatski branitelji i u ime ekipe Radija “Bljesak”.

Related Post

VELIKE ŠTETE

Autor - 13/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 12. lipanj 2012. – Župan Danijel Marušić proglasio je elementarnu nepogodu na području općina Gundinci, Staro Petrovo Selo…