TEŠKO POVRIJEĐEN VOZAČ: Zbog nepridržavanja razmaka kamionom udario osobni automobil

348 0

SLAVONSKI BROD – Dana  14. studenog 2018. godine, oko 16,35 sati, na autocesti A5, Osijek – Sredanci, kod mjesta Sredanci, dogodila se prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što 28-godišnji vozač, s područja Osječko –baranjske županije, upravljajući teretnim automobilom, nije držao potreban razmak dok se kretao iza drugog vozila, uslijed čega je prednjim dijelom teretnog automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, kojim je upravljao 79-godišnji vozač, također s područja Osječko-baranjske županije. Od udara osobni automobil  je u zanošenju i okretanju, prešao preko  prometne trake i prevrnuo se na bočni dio, pri čemu je udario u središnju metalnu odbojnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći, teške tjelesne ozljede, zadobila je 87-godišnja putnica iz osobnog automobila, koja je nakon ukazane liječničke pomoći, zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Poradi sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija protiv 28-godišnjeg vozača podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post