STARO PETROVO SELO

630 0

U župi sv Antuna Padovanskog Staro Petrovo Selo, rodnoj župi bl Jule Ivanišević, jedne od pet Drinskih mučenica, u subotu, 15. prosinca, svečano je obilježen spomen-dan mučeničke smrti Drinskih mučenica.

One su svoj redovnički zavjet u družbi Kćeri Božje ljubavi, krvlju potpisale u Bosni. Kako bi se spasile od četničkih napada 15. prosinca 1941. i sačuvale zavjet čistoće, skakale su kroz prozor vojarne na drugom katu, a izlomljene, život su okončale pod četničkim noževima i grob našle u ledenoj rijeci Drini. Prošle godine, 24. rujna, u Sarajevu je upriličena veličanstvena svečanost njihovog proglašenja blaženima.

 

Blažena Jula Ivanišević rođena je u Godinjaku, 25.11. 1893. Vjernici njezinog rodnog sela za spomen-dan mučeničke smrti svoje blaženice pripravljali su se i ove godine od 25.11. do 15.12, svakodnevnom molitvom u kapelici sv Luke. Euharistijsko slavlje u Starom Petrovom Selu u subotu, 15.12. slavio je biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević. U koncelebraciji su sudjelovali njegov tajnik, vlč Josip Homjak, zatim staropetrovoselski župnik i dekan Novokapelačkog dekanata, prečasni Antun Prpić, uz svećenike ovog dekanata. Na misu su stigle i časne sestre iz Zagreba, članice družbe Kćeri Božje ljubavi. Na svečanost je došla i grupa hodočasnica iz novogradiške župe Kraljice svete krunice, pješačeći u Staro Petrovo Selo i moleći Križni put Drinskih mučenica.

župljanke župe Kraljice sv krunice NG stigle pješice, moleći Križni put

Related Post

GOSPA VOĆINSKA

Autor - 20/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 20. kolovoz 2012. – Danas je iz Okučana na dvodnevno pješačko hodočašće Gospi Voćinskoj u Voćin krenuo Milorad…

POŽEŠKA BISKUPIJA

Autor - 28/02/2014 0
U povodu proglašenja svetim blaženog Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije i velikog prijatelja hrvatskog naroda, u svim župama Požeške…