Stečaj HRNG

838 0

NOVA GRADIŠKA, 26. siječanj 2012. – Stečajni postupak nad Hrvatskim radiom Nova Gradiška odvija se u smjeru likvidacijskog stečajnog postupka jer HRNG nema šanse da ponovo počne s radom. Kako stvari stoje jasno je da će izgubiti

i vjerovnici koji imaju 3,5 milijuna potraživanja, a oprema koju treba procijeniti i prodati će biti vrijedna 200, 300 , eventualno 400.000 kuna – kaže stečajni upravitelj Zdenko Bešlić.

 

U travnju 2011. godine održano je ispitno ročište na kome su utvrđene tražbine vjerovnika. S tražbinama, koje tada nisu mogle biti ispitane, potraživanja će ukupno iznosit 3,5 milijuna kuna. Imovina HRNG se svodi isključivo na opremu za radijski program. Stečajni upravitelj je posjedu te opreme.

– U travnju 2011. godine na Skupštini vjerovnika donesen je zaključak da se od Grada Nova Gradiška iznajmi prostor, a Gradskom radiju oprema. Tu je ostvarena neka mala razlika u korist stečaja. Istovremeno se kod Agencije za elektroničke medije pokušala vratiti oduzeta frekvencija. Novim natječajima i igrama koje su odigrane, radijska frekvencija je za HRNG u stečaju definitivno je izgubljena od srpnja prošle godine. U međuvremenu sam podnio kaznenu prijavu protiv Agencije za elektroničke medije i njenog ravnatelja Zdenka Ljevaka, te protiv direktora HRNG Rade Aleksića. Ta je kaznena prijava još u obradi.

HRNG je otuđena koncesija koja je vrijedila do 2016. godine. Na taj način je umanjena, odnosno oštećena stečajna masa HDNG, jer oprema nije u funkciji. Vrijedila bi znatno više da postoji koncesija – kaže Zdenko Bešlić.

Dodajmo da su najveći vjerovnici država, Društvo skladatelja, radnici za neisplaćene tražbine, Hypo banka i ostali dobavljači.

Related Post

JOŠ JEDNA RADIO POSTAJA

Autor - 22/06/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 22. lipanj 2015. – Nova Gradiška od jučer ima još jednu radio postaju. Nakon Radio Nova Gradiška na…

Vijeće MO Urije

Autor - 07/11/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 7. studeni 2011. – Miroslav Prpić, perdsjednik MO „Urije“ obratrio se medijima nakon sjednice Vijeće mjesnog odbora “URIJE”…