ŠTIVICA – Dan župnog klanjanja

2084 0

Svake godine 9. veljače dan je župnog klanjanja u župi svete Marije Magdalene u Štivici. Za tu prigodu vjernici tradicionalno od 1789. godine, od kada postoji župa, urese svoju crkvu svečano, kako i dolikuje danu klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Štivičke djevojke i žene za ovaj dan biraju iz ormara ili šifonjera najljepše i najvrjednije ruho: šlingano, necano, vezeno i slično  i time kite crkvu. Tako je bilo i u četvrtak, 9.02.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je vlč Mario Cimbal, župnik župe Gospe Fatimske Našice, Velimirovac, u koncelebraciji s arhiđakonom Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije, mons Antunom Prpićem, dekanom Novokapelačkog dekanata, Goranom Mitrovićem te svećenicima ovog dekanata.

Vjernici su tijekom dana dolazili i klanjali se Isusu po ustaljenom rasporedu, a svečanost je završila večernjom misom te skladbama „Divnoj dakle“ i „Ne ostavi nas nigdar“ .   (Višnja Mikić)

Related Post

MOBILNI ŠALTERSKI URED

Autor - 30/03/2015 0
SLAVONSKI BROD, 30. ožujak 2015. – Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je korištenje mobilnog šalterskog ureda na području Policijske uprave brodsko-posavske.

U PRIPRAVI USKRSA

Autor - 16/03/2016 0
NOVA KAPELA, 16. ožujak 2016. – U pripravi za Uskrs požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je Dom za starije i…