Stiže voda u brdski dio općine

532 0

REŠETARI, 7. studeni 2011. – Plan je da do kraja godine u potpunosti profunkcionira vodovodna mreža u Gunjavcima i Drežniku iako magistralni cjevovod u prvoj fazi neće biti postavljen u svim ulicama u Drežniku, već sredinom naredne

godine.

– Za ova dva naselja je izgradnja vodovoda velika stvar. Već godinama tijekom ljeta imaju problema s opskrbom vodom pa interveniraju vatrogasci. Svakom domaćinstvu će biti omogućen priključak na vodovod po vrlo povoljnoj cijeni od 2.500 kuna. Izgradnja vodovoda se kreditira kroz projekt Svjetske banke. Općina Rešetari je zajedno s drugim općinama dužna vratiti 8 posto sredstava, što je vrlo povoljno. Što bude veći broj priključaka biti će manje opterećenje proračuna općine Rešetari – kaže načelnik Zlatko Aga i dodaje da će i Bukovčane obradovati i vodovod.

Nakon Zapolja, Adžamovaca, Brđana, Gunjavaca i Drežnika i Bukovica bi ove godine trebala dobiti vodovod i riješiti problem opskrbe vodom kolji je izražen nekoliko posljednjih godina u ljetnim mjesecima.

Uslijed nezapamćene suše koja je pogodila cijelu Slavoniju, pa tako i područje općine Rešetari, čelni ljudi općine Rešetari iskazuje zahvalnost DVD- Rešetari, DVD Nova Gradiška i Vatrogasnoj zajednici općine Rešetari što puna četiri mjeseca svakodnevno dopremaju pitku vodu do naselja na području općine koja nemaju izgrađeni vodovodnu mrežu.

Bez ikakve naknade za rad, vrijedni članovi vatrogasnih društava omogućili su opskrbu pitkom vodom velikog broja stanovnika na području općine Rešetari. Uz financijsku potporu Općine Rešetari, koja snosi troškove prijevoza, spremnost i solidarnost vatrogasaca po uzoru na svog zaštitnika sv. Florijana, još jednom se iskazala klada je najpotrebnije. Velika hvala svim vatrogascima koji su još jednom na djelu dokazali humanost – navodi u zahvali vatrogascima općinski načelnik Zlatko Aga.

Related Post

DAN OPĆINE REŠETARI

Autor - 04/05/2014 0
REŠETARI, 3. svibnja 2014. – Iako skromnije nego prijašnjih godina i ove je Dan općine Rešetari obilježen dostojanstveno, a uz…