Obnavlja se dom, uređeno je groblje i obnovljena fasada crkve, a stiže i voda

518 0

BUKOVICA, 26. rujna 2011. – Ove godine mještani Bukovice imaju više razloga za zadovoljstvo. Brojnim će im se komunalnim aktivnostima i stvaranju uvjeta za društvene aktivnosti od zajedničkog interesa, znatno popraviti uvjeti. Ove godine Općina Rešetari uložila je i još ulaže znatna sredstva. – Trenutno je u tijeku kompletna obnova doma koji će se proširit,

napraviti sanitarni čvorovi, urediti fasada i promijeniti stolarija. Dom će dobiti i novo krovište, a urediti će se i dvorište. U obnovu doma Općina Rešetari će utrošiti između 300 i 350 tisuća kuna.

Za Bukovicu je obnova doma veoma značajna. Razmišljali smo da dom srušimo i gradimo novi. U tom slučaju za gradnju bi trebalo ishoditi sve potrebne dozvole. Odlučili smo se za rekonstrukciju i adaptaciju. Kada se radovi dovrše mještani Bukovice, koja ima pedesetak kuća, imati će prostor za okupljanje i manifestacije, a Mjesni odbor prostor za rad – kaže načelnik Zlatko Aga i dodaje da je to posljednji dom koji je u fazi obnove u općini Rešetari. Obnovljeni su i dograđeni domovi u Gunajvcima, Drežniku, Adžamovcima i Brđanima, a plan je da se do zime i dom u Bukovici obnovi i da na korištenje Mjesnom odboru.

U općinskom programu uređenja mjesnih groblja na groblju u Bukovici izgrađene su staze i uređeno cijelo groblje. Vrijednost radova je 60.000 kuna koje je u cijelosti financirala općina. Kada padne kiša zasaditi će se čempresi i urediti ostala hortikulturu. Treba dodati da su napravljeni katastar groblja i grobni očevidnici.

– Zakonom o grobljima mi smo izvršili svoju obvezu. Građani plaćaju svoje grobno mjesto i imaju vlasništvo nad njim. Time je riješeno upravljanje grobljem i njegovo proširenje – kaže načelnik Aga.

Dodajmo da je uređena fasada mjesne crkve. I te je radove financirala općina sa oko 80.000 kuna. Ostala je da se u ovoj godini urediti površina ispred crkve.

Bukovčane će ove jeseni obradovati i vodovod, koji će se izgraditi do konca listopada ili početka studenog ove godine. Nakon Zapolja, Adžamovaca, Brđana, Gunjavaca i Drežnika i Bukovica bi ove godine trebala dobiti vodovod i riješiti problem opskrbe vodom koji je izražen nekoliko posljednjih godina u ljetnim mjesecima.

Ove godine Bukovčani će riješiti brojne komunalne problema. Ostaje izgradnja kanalizacije.

– U fazi je projektiranja glavnog projekta kanalizacije za sva naselja u općini pa tako i za Bukovicu. To je skuplji projekt pa ćemo vidjeti kojom dinamikom će se realizirati. Očekujem da će to biti u roku dvije do tri godine – kaže načelnik Zlatko Aga.

Related Post