STOTA GODIŠNJICA ROĐENJA PJESNIKA GRIGORA VITEZA

754 0

 GORNJI BOGIĆEVCI, 11. veljače 2011. – Nizom prigodnih manifestacija ove će se godine u Kosovcu, Gornjim Bogićevcima i Okučanima obilježiti 100-ta godišnjica rođenja pjesnika Grigora Viteza.Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture, Općina Gornji Bogićevci i Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“

organiziraju pod pokroviteljstvom Vlade RH u utorak 15.veljače u Kosovcu i Gornjim Bogićevcima proslavu 100-te godišnjice rođenja Grigora Viteza. Na mjesnom groblju u Kosovcu položiti će se vijenac i zapaliti svijeće na pjesnikovom grobu, a svečani program održat će se u hrvatskom seljačkom domu u Gornjim Bogićevcima. Uvodno će se predstaviti pjesnik i njegovo djelo a potom će biti predstavljena Nagrada „Grigor Vitez“, naša najstarija nagrada književnicima i likovnim umjetnicima za njihova autorska dostignuća u knjigama za djecu objavljenim u jednoj izdavačkoj godini. Gostovati će jedan od dobitnika  nagrade književnik Tito Bilopavlović i ilustrator Svjetlan Junaković. Prigodan program izvesti će učenici OŠ Okučani i područnih škola iz Gornjih Bogićevaca i Smrtića, te djeca iz Centra za predškolski odgoj „Grigor Vitez“ Nova Gradiška.

Tito Bilopavlović

 

Obilježavanje obljetnice omiljenog dječjeg pjesnika Grigora Viteza nastavit će se u svibnju Vitezijadom u OŠ Okučani susretom učenika osnovnih škola iz hrvatske koje nose pjesnikovo ime. Spomen ploča na pjesnikovoj rodnoj kući u Kosovcu biti će postavljena 16. rujna. Završna manifestacija proslave 100-ta godišnjice rođenja pjesnika i znanstveni okrugli stol održati će se u Gornjim Bogićevcima 23. studenog.

grob Grigora Viteza

Related Post