STOŽER CZ BPŽ: 6 novooboljelih osoba u BPŽ, u N. Gradiški 3

1133 0

SLAVONSKI BROD, 16. ožujka 2021. – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđena PCR uređajem).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Nova Gradiška (3) te grad Slavonski Brod i općine Cernik i Okučani (po 1).

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.668, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 110 na 103. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 78, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 179.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 25 osoba. Tri hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 497 osoba (46 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

Related Post