Sutra 29. svibnja od 15 do 18 sati na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški možete saznati sve informacije o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja

568 0

Hrvatski zavod za zapošljavanje poziva Vas na javno predstavljanje aktivnosti u sklopu kampanje Zaposli se u Hrvatskoj na lokacijama po cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuo je kampanju Zaposli se u Hrvatskoj s ciljem boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te mjerama aktivne politike zapošljavanja koju provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Ova kampanja u skladu je s novim proaktivnim pristupom Zavoda svojim korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima., a naglasak je na aktivaciji domaće radne snage te informiranju šire javnosti, nezaposlenih građana i poslodavaca o mogućnostima korištenja aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.

Vjerujemo da kroz sve aktivnosti i projekte koje provodimo možemo pružiti našim građanima mogućnost pronalaženja posla i ostanka u Hrvatskoj te razvoj njihovih osobnih i poslovnih kompetencija, a poslodavcima olakšati pronalazak tražene radne snage.

Naglasili bi da je Vlada RH osigurala preko 1,6 milijardi kuna za provedbu paketa mjera aktivne politike zapošljavanja Od mjere do karijere u 2018. godini. Podsjetimo kako su mjere u 2018. revidirane i pojednostavljene, a naglasak je stavljen na potporu za samozapošljavanje kao najuspješniju i najpopularniju mjeru što je vidljivo iz podataka koji govore da 80 % korisnika koji osnuju svoje poduzeće uspješno posluju prvih godinu dana. Potpora je ove godine uvećana do 55.000 kuna, a omogućena su i udruživanja. Novost je potpora za prvo zapošljavanje/pripravništvo s naglaskom na privatni sektor koja je vrlo važna za mlade koji tek ulaze na tržište rada i kroz koju osiguravamo stabilan posao i odgovarajuća primanja mladima uz sufinanciranje poslodavaca 50 % iznosa njihove plaće bez gornjeg limita.

Pozivamo stoga sve nezaposlene osobe, poslodavce, ali i svu ostalu zainteresiranu javnost da nam se pridruže 29. svibnja od 15 do 18 sati na događanju na kojem će na licu mjesta od naših savjetnika moći saznati sve informacije o zapošljavanju i mjerama aktivne politike zapošljavanja. Događanje će se održati na lokacijama: Trg Ivane Brlić Mažuranić (šetalište centar grada) Slavonski Brod i Slavonskih graničara (šetalište centar grada) Nova Gradiška.

Veselimo se Vašem dolasku.

.

Related Post