SVEČANA PRIREDBA U POVODU DANA VRTIĆA NOVA GRADIŠKA

1817 0

NOVA GRADIŠKA, 11. lipnja 2016. – Bilo je u petak u dvorani Doma kulture svečano i radosno. Radovali su se mališani iz novogradiških dječjih vrtića, njihovi roditelji, braća i sestre, bake i djedovi.

Napunili su dvoranu i uživali u nastupu svojih ljubimaca, koji su zakoračili u novu dob svoga života. Kako je kazala Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška, za sve je bilo zabavno, lijepo i s puno emocija. Igralo se na pozornici, pjevalo i plesalo, veselilo. Tomu je doprinijela i izložba dječjih radova postavljena u holu Doma kulture.

 

Bila je to još jedna završna priredba nazvana Dan vrtića. U prvom dijelu programa nastupila su djeca predškole iz vrtića „Maslačak“ i „Radost“, a nastupili su i mali folkloraši Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška. U drugom dijelu održana je završna priredba djece starijih odgojnih skupina. Bila je to prilika da djeca pokažu što su naučila u vrtiću i Dječji vrtić Nova Gradiška oprosti od djece, od kojih su neka i pet godina pohađala vrtić, a odlaze u školu. Nazočni su bili gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

 

-Velik je to događaj za djecu ali i za roditelje koji su i ove godine napunili dvoranu Doma kulture. Sve to potvrđuje da Dječji vrtić puno daje ovom gradu. Prošle godine otvoren novi dječji vrtić puno doprinosi našem boljem rad. Iako nismo puno povećali broj djece koja borave u vrtiću (desetak) daleko je lakše i ugodnije raditi i mogu reći da sada dišemo punim plućima.

Pratimo djecu u njihovom razvoju i odrastanju. Dječji vrtić Nova Gradiška organizira program predškole od Stare Gradiške do Davora i Nove Kapele i imamo jedan od najorganiziranijih programa predškole u Brodsko-posavskoj županiji. Ponosni smo na to. Preko 400 djece odlazi ove godine osnovnu školu. Ponosne su i tete koje su ih vodile što ih ispraćaju u „pravu“ školu. Hvala i roditeljima na suradnji. Djeca su se svečano oprostila od vrtića. Vjerujem da će im ostati uspomena na vrtićke igre i prijatelje – kazala je Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića i djeci poželjela puno bezbrižnih dana bez obzira što će dobiti školsku torbu i nove obveze.

 

Izuzetno mi je drago prisustvovati ovom velikom događaju za roditelje prije svega, a još većem za našu djecu. Prije svega zahvala odgajateljicama i ravnateljici koje više od godinu dana pripremaju našu djecu za ovakav događaj i oproštaj od vrtića. Često sam se puta nalazio na ovoj strani kao roditelj, uvijek se netko pojavljivao i zahvaljivao pošteno, ali i kurtoazno za ovakav dan. Međutim, ruku na srce, uvijek mi je falilo malo više duha cijeloj toj priči s obzirom na činjenicu da su nam djeca najvažnija. Brinemo, i sve što radimo, radimo za djecu. Gotovo svakodnevno ih odvodimo u vrtić i ostavljamo osam sati kod odgajatelja da budu s njima. To je svakodnevica, a ona je obična i zato često puta zaboravljamo zahvaliti upravo odgajateljicama i djelatnicima vrtića. Ostavljamo našu djecu s velikim povjerenjem tetama koje ih odgajaju, uče pjesmice i mnogim stvarima važnima za život . I zbog toga upravo njima trebamo reći jedno veliko hvala. Učinimo to još jednom zajedno jednim velikim pljeskom rekao je, među ostalim gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

“VOLIM HRVATSKU“

Autor - 15/03/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. ožujak 2014. – Edukativno – zabavno – glazbenim programom „Volim Hrvatsku“ čiji je autor ravnatelj Mirko Golovrški,…

EKSKLUZIVNO

Autor - 22/05/2012 0
U suradnji s Foto studiom “Z” ekskluzivno donosimo fotografije svih maturanata Gimnazije i Elektro-tehničke ekonomske škole. Uživajte u slikama još…