„SVI ZA RADOST“

382 0

NOVA GRADIŠKA, 30. listopada 2016. – Jedna lijepa i kreativna ideja realizirana je u subotu u Dječjem vrtiću „Radost“. Novogradiška mlada umjetnica Jelena Kovre dovela je u Novu Gradišku,

na poziv LAG-a „Zapadna slavonija“ i Ivane Trupine, petnaest kolega umjetnika, koji pohađaju ili su završili Akademiju likovnih umjetnosti, da oslikaju zid u dječjem vrtiću.

-S zamjenicom gradonačelnika Vesnom Đapić i gradonačelnikom Vinkom Grgićem razgovarali smo da bi bilo zgodno jedan dan doći i ukrasiti ovaj prekrasan zid da djeci u vrtiću bude još veselije. Dogovorili smo se i sa Verom Trobić, ravnateljicom Vrtića Nova Gradiška. Imali smo puno volje i lijep dan. Kolege su oslikale zid na temelju crteža koja su djeca radila u vrtiću. Djeca će sigurno biti radosna kada dođu u vrtić i vide oslikan zid s njihovim crtežima – kazala je Jelena Kovre, zadovoljna što je uspjela treća akcija oslikavanja javnih površina u gradu.

Zid su oslikali: Mateja Babić, Patricia Cunjak, Bianka Garčević, Lucija Glokević, Eva Herceg, Jelena Kovre, Mia Maraković, Marko Merčep, Ivan Oštarčević, Iris Poljan, Ana Ratković, Ana Smrzlić, Marta Tuta, Zorana Unković, Nikolina Zanetti i Anđela Zanki.

Zadovoljan je i gradonačelnik Vinko Grgić koji kaže kako se u posljednjih nekoliko mjeseci pokrenula kulturna scena u Novoj Gradiški.

-Imali smo nekoliko kvalitetnih izložba, pa sada ovo oslikavanje. Prošli vikend posjetili su nas studenti Arhitektonskog fakulteta, ovaj vikend imamo goste s Likovne akademije iz Zagreba. Lijepo je vidjeti toliko mladih ljudi u našem gradu. Pred nama je mjesec kulturnih događanja povodom Dana grada. Vjerujem da će se naći za svakog po nešto – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Dodajmo da je oslikavanje zida u Dječjem vrtiću „Radost“ dio projekta koji pod nazivom „Svi za Radost“ provodi LAG „Zapadna slavonija“ uz potporu Dječjeg vrtića Nova Gradiška i Grada Nova Gradiška.

Related Post

Znameniti zavičajnici

Autor - 17/12/2012 0
BRIL (BRÜLL, BRILL), Slavko, kipar (Nova Gradiška, 27. prosinca 1900. – lo-gor Jasenovac, 1943.) Nakon završene srednje škole upisao se…