SVJETSKI DAN BOLESNIKA

385 0

NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Gradska organizacija HDZ-a tradicionalno humanitarnom akcijom obilježava 11. veljače – Svjetski dan bolesnika. Tim povodom danas su posjetili bolesnike u novogradiškoj bolnici,

darivali ih voćem i poželjeli im ozdravljenje i brz oporavak. U ovoj humanitarnoj akciji sudjelovali su predstavnici GO Mladeži HDZ-a i GO Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ te Tereza Grgić i članovi Liga za borbu protiv raka Nova Gradiška.

 

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine u Katoličkoj Crkvi 11. veljače. Utemeljio ga papa van Pavao II. posebnim pismom datiranim 13. svibnja 1992. naslovljenim na kardinala Fiorenza Angelinija, predstojnika Papinskog vijeća za pastoral zdravstvenih djelatnika, a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika, te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

 

Kao datum obilježavanja Svjetskog dana bolesnika izabran je 11. veljače, kad se u Katoličkoj Crkvi slavi spomendan Blažene Djevice Marije Lurdske, budući da je marijansko svetiše u Lourdesu, poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima, postalo velikim okupljalištem bolesnika koji se ondje dolaze moliti.

Related Post

ČEKAJTE OBAVIJESTI SLAVČE

Autor - 18/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 18. srpanj 2013. – Na području Nove Gradiške i Cernika u ponedjeljak 15.7.2013. uzeti su uzorci pitke vode…