SVOJE MJESTO U DRŽAVI OGREZLOJ I KORUPCIJU I KRIMINAL SVOJE MJESTO NAŠLI SU I SITNI LOPOVI

418 0

10. kolovoza 2011. – Jučer i prekjučer na području policijske

uprave evidentirana su ukupno 23 kaznena djela, od čega je šesnaest bilo protiv imovine i to prema policijskoj klasifikaciji devet teških i pet krađa. Osim što se krade sve što lopovima dođe pod ruku, oštećuju se i uništavaju tuđe stvari, a policija je jučer utvrdila kazneno djelo nedozvoljene uporabe autorskog djela umjetniAka izvođača.

U posljednje vrijeme je bilo, nazovimo ih tako, drskih krađa. Krao se razni materijal koji su lopovi prodavali kao sirovinu. Krale su tako tračnice sa kolosijeka, mesding s grobnica i električni kablovi. Na meti lopova su i bakreni oluci, pa su taklo s crkve u Gornjim Bogićevcima lopovi uspjeli skinuti oluke, a da ih nitko ne primijeti iako je crkva na vidnom mjestu.

Iako se ovdje ne radi o organiziranom kriminalu velikih razmjera o kojem svakodnevno čitamo i slušamo ipak se radi o kaznenim djelima. Ljudi mogu krasti iz pohlepnosti, profita, zadovoljstva ili slučajnosti, ali i iz neimaštine. Krađe su tema o kojoj bi se moglo naširoko pisati i raspravljati, jer ne kradu samo siromašni, već i oni bogati. Krađe su u uskoj vezi s moralom, pa su neke, nazovimo ih nedozvoljene radnje, u društvu legalizirane kao dopuštene.

Krađe, koje policija svakodnevno evidentira i sitne prijevare, postale su jedno od ogledala društva koje je ogrezlo u korupciju i kriminal, društva u kome su poremećene moralne vrijednosti i u kome su, svjedoci smo to svaki dan, uspješni poduzetnici, političari, vojne osobe, pa i neki umirovljenici, najobičniji lopovi. Najgore je u svemu tome što su „elitni lopovi“ uvjereni, a uvjeravali su i sve oko sebe, da su njihovi postupci u interesu građana, demokracije, pa čak i Hrvatske države.

Lopovi s početka ovog priloga su, što bi Ante iz poznate reklame rekao male bebe. Rekli bi pošteni lopovi. Znaju da kradu, da će ih možda uhvatiti i za krađu odgovarati.

Related Post