ŠTO MU SE ZBILO

563 0

Policijski službenici su jutros oko 4,15 sati uhitili 18-godišnjaka koji je prethodno skrivio dvije prometne nesreće dok je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,97 promila) i bez položenog vozačkog ispita.

 

Oko 3,20 sati u Novom Topolju upravljao je osobnim automobilom Ford Escort na kojem su se nalazile registracijske pločice drugog automobila, izgubio je nadzor nad upravljačem i prešao na travnatu površinu s južne strane kolnika, te prednjim desnim djelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila parkiranog na kolnom ulazu s južne strane kolnika. Nakon toga udario je prednjim lijevim djelom u stup zidane ograde, a potom automobilom napustio mjesto nesreće.

 

Oko 3,30 sati na raskrižju dvaju lokalnih cesta u Novom Topolju kretao se brzinom koja je za 10 do 20 km veća (utvrđeno na osnovu tragova kočenja) od dopuštene brzine od 50km/h, sletio vozilom u odvodni kanal, a potom udario u betonski kolni ulaz.

 

Policija ga je tu zatekla i utvrdila da je pod utjecajem alkohola, da nema položen vozački ispit, da je automobil neregistriran, bez prometne dozvole i sa ne pripadajućim registracijskim pločicama. Očevidom je utvrđeno i prekoračenje dozvoljene brzine.

 

Zbog počinjenih prekršaja policijski službenici će protiv mladog, pripitog i neodgovornog „vozača“ podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog vožnje prije stjecanja prava i uručiti prekršajne naloge zbog nedozvoljene brzine, alkohola i neregistriranog vozila koje nema prometne dozvole, a zbog postavljanja ne pripadajućih registracija na vozilo provesti će kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Related Post