24 POLICIJSKA SATA

448 0

UKRALA ZLATNO PRSTENJE – Policija je jučer dovršila

kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Utvrdili su da je ona, 27. lipnja u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu, Užarevićeva ulica, iz otključane kuće otuđila dva zlatna prstena, koja je prodala za nekoliko stotina kuna u zlatarnici u Slavonskom Brodu. Policija je od vlasnika zlatarnice oduzela prstenje i vratila 51-godišnjoj vlasnici, te je također od 39-godišnjakinje oduzela novac i vratila vlasniku zlatarnice. Policija protiv 39-godišnje žene podnosi kaznenu prijavu.

 

NIJE ISPLAĆIVAO PLAĆE I PLAĆAO DOPRONOSE – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom sa novogradiškog područja, zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Utvrdili su da on, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, godinu dana nije uplaćivao obvezne doprinose, poreze i prireze na račune fondova i proračun Republike Hrvatske. Također nekoliko mjeseci tijekom 2011. godine nije uplatio neto plaće zaposlenicima. U suradnji s državnim odvjetništvom policija protiv 39-godišnjaka dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi, te protiv trgovačkog društva kaznenu prijavu.

 

PIJAN S KRIVOTVORENOM VOZAČKOM DOZVOLOM – Policijski službenici su noćas, oko 1.15 sati u Slavonskom Brodu, Pavlinovićeva ulica, prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil Ford, njemačkih nacionalnih oznaka i broja, kojim je upravljao 43-godišnjak. Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, pa ga je policija isključila iz prometa i zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja. Vozač je policajcima dao na uvid krivotvorenu inozemnu vozačku dozvolu. U suradnji s državnim odvjetništvom policija protiv njega dostavlja kaznenu prijavu i optužni prijedlog.


MALODOBNI SIRIJAC BICIKLOM KRENUO U EUROPU – Policijski službenici su jutros, oko 9,05 sati na autocesti u blizini Sikirevaca zatekli mlađu mušku osobu bez dokumenata. Utvrdili su da je riječ o 16-godišnjem državljaninu Sirije, koji je 27. lipnja u noći, ilegalno pješice prešao državnu granicu nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo – Batrovci. Na teritoriju Republike Hrvatske je pronašao bicikl, kojim se nastavio kretati autocestom prema zapadu. Prilikom postupanja prema maloljetnom strancu uključen je Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a obaviješteno je i Diplomatsko-konzularno predstavništvo njegove zemlje. Obzirom na prekršaj iz Zakona o strancima, policija je protiv 16-godišnjaka donijela rješenje o protjerivanju, uz zabranu ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od dvije godine. Također je nadležnim tijelima Republike Srbije uputila zahtjev sukladno Sporazumu o predaji i prihvatu osoba za readmisiju.

Related Post