POLICIJSKA 24 SATA

910 0

25. travanj 2013.Utaja poreza, krađe, zlouporabe dolkumenata

 

MISLILI DA SU PREVARILI DRŽAVU – Provedenim kriminalističkim istraživanjem na okolnosti kaznenog djela utaja poreza ili carine, policijski službenici Službe kriminalističke policije su utvrdili, da su trojica muškaraca kao članovi uprave društva u dobi od 26 do 42 godine i pravna osoba iz Slavonskog Broda, tijekom 2010. godine, sačinili fiktivnu dokumentaciju radi izbjegavanja plaćanja poreza, te su tako oštetili državni proračun za više stotina tisuća kuna. Policija protiv svih podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

JOŠ JEDNA KRAĐA BANKOVNE KARTIVCE – Jučer je, 66-godišnja građanka, u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavila da joj je netko 6. travnja, na prostoru tržnice u Slavonskom Brodu, Horvatova ulica, otuđio novčanik sa nekoliko tisuća kuna, bankovnom karticom sa PIN-om i ostalim osobnim dokumentima. Potom je na bankomatu u Slavonskom Brodu, pomoću otuđene bankovne kartice podigao novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela krađe.

 

UKRAO SKELU – Noćas, oko 4,15 sati, u Policijskoj postaji Slavonski Brod, dojavljena je krađa skele sa obiteljske kuće, u Ulici 30. Svibnja 1990, u Slavonskom Brodu. Odmah potom, prometni policajci su u Kvaternikovoj ulici u Slavonskom Brodu, uočili osobni automobil Opel kadet u kojem se nalazilo oko 40-setak komada dijelova skele (metalni profili dužine oko 3 metra). Zbog sumnje u kazneno djelo krađe, temeljni policajci su uhitili 18-godišnjaka i 22-godišnjaka, nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

 

NA PRIJEVARU KOD LIJEČNIKA – Jučer su policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom i 30-godišnjakom, utvrdili da je 27-godišnjak, 2. travnja, radi prijevare prepustio svoju osobnu i zdravstvenu iskaznicu 30-godišnjaku, koji se prijevarno koristio njegovom osobnom iskaznicom u bolnici i tako izbjegao plaćanje liječničkih usluga (nekoliko stotina kuna). Policija protiv obojice dostavlja kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo zlouporaba osobne iskaznice.

 

VOZAČICA SLETJELA U KANAL – Oko 7,25 sati, jučer, u Gornjoj Vrbi, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 25-godišnja vozačica osobnog automobila Audi, teško ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila, jer je 25-godišnjakinja, upravljajući vozilom, zbog ne držanja strane kretanja, prešla na suprotni kolnik, izgubila nadzor nad upravljačem i sletjela u kanal, gdje se automobil prevrnuo na krov. U ovoj prometnoj nesreći, vozačica je teško ozlijeđena i zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv nje dostavljaju obvezni prekršajni nalog Prekršajnom sudu i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

ŠVERCAO UMJETNIČKU SLIKU – Jučer, oko 8.50 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, u zajedničkom nadzoru policije i carine, utvrđen je prekršaj iz Carinskog zakona. Naime, djelatnici carine su u prtljažnom prostoru osobnog automobila, njemačkih registracijskih oznaka, pronašli umjetničku sliku za koju 64-godišnji (državljanin Bosne i Hercegovine) vlasnik nije imao carinsku deklaraciju, niti je prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku djelatnicima carine ili policije. Protiv 64-godišnjaka je proveden carinski postupak zbog prekršaja iz Carinskog zakona.

Related Post