TRAŽE SE RADNICI

747 0

OKUČANI, 18. lipnja 2012. – Da Okučanci počnu živjeti od svoga rada, a sve manje ovisiti o socijalnim potporama trebala bi doprinijeti obnova i rekonstrukcija željezničke pruge Novska-Okučani i rekonstrukcija kolodvora u Okučanima.

Općinski načelnik Aca Vidaković na kraju izlaganja na svečanoj sjednici općinskog Vijeća, upriličenoj u povodu Dana općine, izrazio je uvjerenje da će se realizirati svi započeti projekti i projekti vrijedni 50 milijuna kuna za koje postoji projektna dokumentacija, među kojima i projekt Poslovno-industrijske zone, a općina i da će Okučani biti mjesto gdje će se živjeti od plodova svoga rada. Za početak posla bi uskoro moglo biti na željezničkom koridoru Novska – Tovarnik.

 

-Na području općine Okučani realizira se jedan veliki projekt vrijedan 323 milijuna kuna, koji financira Europska unija 75 posto, a 25 posto RH. Obnovit se i željeznički kolodvor u Okučanima koji će biti željezničko čvorište, a tvrtka koja je dobila posao traži djelatnike. Ako zaposlimo 30 do 40 ljudi to će biti jako puno za našu općinu. Bolje je raditi u Okučanima za 4 do 5 tisuća kuna nego u Zagrebu za 7 ili 8 tisuća – kazao je Aca Vidaković.

 

Dvostrani sporazum o projektu između između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o sufinanciranju velikog projekta Obnove i rekonstrukcije pruge na dionici Okučani – Novska, potpisan u Bruxellesu, dana 5. kolovoza 2011.godine i u Zagrebu dana 8. rujna 2011.godine, u izvorniku na engleskom jeziku.

 

U sklopu projekta „Obnova i rekonstrukcija pruge na dionici Okučani – Novska“ na koridoru X na željezničkoj pruzi M105 Novska – Tovarnik – državna granica obavit će se radovi obnove građevinskih i električnih postrojenja dvokolosiječne pruge, dionice Okučani – Novska, u duljini od oko 20 kilometara i rekonstrukcije kolodvora Okučani te radovi obnove signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja. Pruga se priprema za brzinu vlakova od 160 kilometara na sat.

Related Post

EU FONDOVI

Autor - 16/01/2014 0
Okupilo se 20-tak poduzetnika sa područja Okučana, Gornjih Bogićevaca i Dragalića

POKLADE U OKUČANIMA

Autor - 17/02/2015 0
OKUČANI, 17. veljače 2015. – Lijepi pokladni običaji, u novijoj povijesti Okučana tradicionalno se održavaju u Dječjem vrtiću “Bljesak”, na…